9.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Novi koronavirus terjal prvo smrtno žrtev v Sloveniji: Umrl starostnik iz Doma starejših občanov v Metliki!

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah, imamo tudi v Sloveniji prvo žrtev zaradi novega korona virusa. Po zapletih zaradi bolezni covid-19 je umrl starostnik iz Doma za starejše v Metliki. Kot smo na naši televiziji že poročali, je bila okužba starostnika posledica neprimernega dejanja zdravnika v Metliki, ki je kot okužen imel stik s stanovalci in zaposlenimi v Domu za starejše v Metliki. Okužilo se je 12 ljudi, od tega sedem stanovalcev in pet zaposlenih. Vse okužene stanovalce so sicer premestili v oskrbo v Univerzitetno kliniko Golnik.

V domu je sicer z novim koronavirusom okuženih sedem stanovalcev in pet zaposlenih, vse pa premestili v oskrbo na Univerzitetno kliniko Golnik, so danes zapisali v sporočilu za javnost. Svojce okuženih s koronavirusom so o tem takoj obvestili.

“Razumemo vašo stisko in željo biti obveščeni o stanju svojih bližnjih, prosimo pa vas, da tudi vi razumete, da trenutno delujemo z zmanjšanim številom kadrov, ki se maksimalno trudijo z oskrbo stanovalcev, in da so klici ‘Ali že imate rezultate za mojega …?’ za nas trenutno izredno moteči in nam jemljejo čas,” so zapisali.

Sicer pa je bila v soboto do 14. ure okužba z novim korona virusom v Sloveniji potrjena pri 181 osebah, opravljenih je bilo skupno 5.369 testov. Hitro se je uresničila tudi napoved današnjih govornikov na tiskovni konferenci v državnem svetu, da se bo v Sloveniji situacija še poslabševala, da bo okuženih iz dneva v dan več in da se bržkone smrtnim žrtvam ne bomo mogli izogniti. Na vprašanje novinarja Luka Svetina, zakaj je v Sloveniji v primerjavi s sosednjima državama Italijo in Avstrijo tako malo pacientov, ki potrebujejo dihanje s pomočjo umetnih pljuč, je vodja Strokovne skupine za podporo Kriznemu štabu za zajezitev in obvladovanje epidemije dr. Bojana Beović poudarila, da je Slovenija še relativno na začetku izbruha epidemije. Trendi pa nakazujejo, da se v Sloveniji situacija iz dneva v dan poslabšuje, kot se je konec februarja v sosednji Italiji.

Vlada je sicer že sprejela nekatere nove ukrepe, več pa bo znanega danes v poznih večernih urah, po seji Kriznega štaba, ko bodo tudi določili predstavnika za odnose z mediji, ki bo odslej javnosti javljal vse novosti v zvezi z bojem proti korona virusu. Od vseh ukrepov pa je po besedah Janeza Janše najpomembnejša samoizolacija ter izogibanje večjih skupinah.

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine