10 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Protivladno Skupino podpore Ivanu Galetu že zapuščajo največji verniki! Nikita Xever k odhodu poziva tudi druge!

Maskota petkovih protivladnih protestov Nikita Xever, ki se povsem neodgovorno brez zaščitne maske na obrazu sprehaja naokoli in provocira mimoidoče, je spoznal, da je Skupina v podporo Ivanu Galetu daleč od tega, čemur naj bi bila namenjena in sicer podpori in potencialni pomoči pri zaščiti tako imenovanega žvižgača Ivana Galeta. “Tudi jaz danes na pobudo prijatelja Sandija zapuščam skupino “V podporo Ivanu Galetu”, ki je podlo spremenila in ukradla prvotno zaupanje in namen skupine, izkoristila ime heroja in mojega prijatelja Ivana Galeta!,” kritično poudarja Xever uvodoma.

 

“Res sprevrženo dejanje skupinice požrešnežev, ki tržijo svoje potuhnjene ideje na račun Galeta, a še njemu samemu ne dovolijo objav v skupini?! Pridružimo se Ivanu Galetu na ulici in ne zgolj v fake “skupini”, ki izkorišča njegovo osebno ime in pogum!,” poudarja Xever in obenem poziva vse borce in borke, vse svoje prijatelje s poštenimi nameni do domovine, da zapustijo skupino. “Jaz sem jo pravkar! Vsi smo Ivan Gale ❤️?? – ampak na ULICI, pred parlamentom!,” poudarja Nikita Xever.

Foto: Printscreen

Sodeč po fotografijah, ki jih je Xever priložil objavi je očitno, da je res velik prijatelj Galeta, ki je skupaj z ustvarjalci Tarče zakuhal tako imenovano afero zaščitna oprema, katere namen je bil, da se znebijo ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška. Ker jim zaradi argumentiranih razlag s strani ministra interpelacija ni uspela, so se odločili, da se vsak petek kljub širjenju okužb z novim koronavirusom, nezakonito zbirajo in zahtevajo odstop celotne vlade.

Požvižga se na ohranjanje javnega zdravja
Očitno je, da se Xever povsem požvižga na ogrožanje zdravja ljudi, saj na slikah s protestov ni niti sledu o zaščitni maski. To je sicer zelo dobro dokazal tekom kampanje proti nošenju zaščitnih mask, ko je obiskoval nakupovalne centre, zdravstvene in državne ustanove, ter celo šole. Pred infekcijsko kliniko v Ljubljani se sicer zanj ni izšlo po pričakovanjih, saj je naletel na jeznega moškega, ki mu ni bilo povšeči, da Xever med drugim snema otroke.

Foto: Posnetek zaslona

Skupina v podporo Ivanu Galetu naj bi bila apolitična, v njenem opisu je namreč mogoče prebrati: “Ta skupina se ne zavzema za nobeno ideologijo in ne pripada nobeni politični opciji ali stranki.” V praksi pa se je kaj kmalu izkazalo, da temu niti slučajno ni tako. Očitno pa to pričenjajo spoznavati tudi protestniki, ki se vsak petek nezakonito zbirajo na ulicah Ljubljane.

Zadnje novice

Sorodne vsebine