0.3 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023

Proti Sari Štiglic podana kazenska ovadba zaradi spodbujanja k nasilju

Piše: E-Maribor

Od Nataše Pirc Musar odstavljena levičarska aktivistka Sara Štiglic se je prelevila v skrajno levičarko, ki je na družbenem omrežju objavila celo vabilo na protishod, kjer je protestnikom naročila, naj si zakrijejo obraze. Proti njej je bila tako vložena kazenska ovadba.

Sari Štiglic očitno ni tuje ulično nasilništvo, vandalstvo, pretepi in podobno. Javno je pozvala, naj se nasprotniki Pohoda za življenje zamaskirajo, kar je taktika tovrstnih demonstracij za težjo prepoznavnost pri svojih dejanjih. Njeno dejanje pozivanja na shod pa ni zamaskirano. In ravno to je tudi glavni očitek v anonimni kazenski ovadbi zoper nekdanjo zaveznico predsednice države.

Proti Sari Štiglic je bila tako vložena kazenska ovadba zaradi spodbujanja k nasilju. V nadaljevanju ovadbe piše, da je omenjena javno pozivala prek platforme X k udeležbi protiprotesta ter pozivala udeležence, naj bodo zamaskirani. Poleg tega bi lahko v času protiprotesta prišlo do fizičnega nasilja ali uporabe predmetov, kot so kamni, steklenice in podobna sredstva ter bi zamaskirani udeleženci lahko napadli protestnike prijavljenega shoda za življenje.

Kazenska ovadba je bila poslana dan pred omenjenim Pohodom za življenje. A policija protishoda, ki ni bil prijavljen, ni preprečila. Ali je policija na podlagi anonimne kazenske ovadbe obravnavala omenjeno Saro Štiglic, nam do tega trenutka še ni uspelo izvedeti. Na odgovor policije še čakamo.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine