1.1 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

Propalestinski protesti po evropskih prestolnicah so bile vojaške parade islama

Piše: Kavarna Hayek

»Včasih moramo slabe fante preprosto ustaviti – tudi za ceno civilnih žrtev.«

Misel kolumnista avstralskega spletnega magazina Qiuillette Davida Bernsteina je dovolj provokativna, da o njej premišljuješ. Ne samo zato, ker je v današnjem občutljivem svetu politične korektnosti dovolj heretična, da te medijsko močvirje brez razmisleka v trenutku pribije na križ, ampak predvsem zato, ker je še kako resnična: če želiš ustaviti in uničiti pošast, moraš sam postati pošast. In se pri tem ne ozirati na sorazmernost.

Dogodki, ki jih je sprožil Hamasov teroristični napad na izraelske civiliste, daleč presegajo dogajanje na Bližnjem vzhodu. Hamas ni lokalna zadeva, niso neki islamisti, ki bi opustili vojno in postali mirovniki z rožami v laseh, ko bi bila Palestina priznana kot država. Pogled te udarne pesti džihada gre prek mej, prek Sredozemlja do Evrope, ki se jo je dotaknil in jo zdaj grabi zase. Predvsem kaže usodo stare celine v ne tako oddaljeni prihodnosti, ko se bodo morali staroselci soočiti z oboroženimi napadi na stanovanjske soseske, ki bi bile po mnenju muslimanov moteče in žaljive za Alaha.

Ves oktober so se na ulice prestolnic zgrinjale množice. To niso bili samo Palestinci (teh vendarle ni toliko), bili so muslimani vseh vrst, skupaj s podporniki raznolikosti in multikulturnosti. Takega veletoka Mohamedovih sledilcev, ki se jim je policija praviloma kar umikala in jim dajala prostor, Evropa še ni doživela. To niso bili protesti, to so bile islamske vojaške parade, ki so razkrile, kako daleč je napredoval mračen proces tajne islamizacije. Ta je bil seveda tih in pritlehen, če odštejemo občasne ekscese, ki so bili medijsko in politično označeni za osamljene primere; teh, kakopak, v imenu pravičnosti, raznolikosti in vključenosti ne moremo posploševati. Zdaj prihaja drugačen čas. Nič več osamljeni volkovi, ampak napadalna podivjana drhal, kot smo ji bili priča na letališču v Dagestanu.

Demografska okupacije je dosegla kritično točko. Muslimani se počutijo dovolj močne, da začno z napadi na avtohtono prebivalstvo Evrope, na nevernike, ki jih sovražijo. Končni cilj je prevlada islama. To ni nikakršna teorija zarote, to je uresničevanje ne več fantazijske ideje Hassana al-Banna, ustanovitelja Muslimanske bratovščine (Hamas je veja Muslimanske bratovščine), ki je želel oživiti muslimanski imperij preroka Mohameda. Pred stoletji je Evropa svojo identiteto obranila z mečem. Naši predniki so vedeli, kako ravnati z islamskimi zavojevalci: realistično so dojeli grožnjo in jo brezosebno obglavili. Nihče ni spraševal in statistično meril, ali so bili protiukrepi sorazmerni.

Danes še kar čakamo, postavljamo se na vhod s plišastimi medvedki, pozdravne recitale ponavljajo feministke, pojejo slavo enakosti, pluralizmu, različnosti in dialogu med kulturami. S preluknjanim jezikom …..

Nadaljevanje si lahko preberete TUKAJ.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine