8.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Program SDS: Nedopustne čakalne dobe bomo skrajšali v treh mesecih

S programom sprememb v zdravstvu postavljamo uporabnika zdravstvenih storitev v središče, denar bo končno sledil bolniku. Takoj bomo pristopili k interventnim ukrepom za skrajševanje čakalnih dob. Nedopustne čakalne dobe bomo skrajšali v treh mesecih. 

Med izvajalci bomo sprostili konkurenco in posledično zagotovili večjo prijaznost in kakovost storitev. Določili bomo mrežo zdravstvenih zmogljivosti, na razpise za zdravstvene programe se bodo lahko prijavili vsi usposobljeni (licencirani) izvajalci zdravstvenih storitev. 

Zdravstvene zavode bomo preoblikovali tako, da bodo glede kadrovske in plačne politike bolj samostojni, a obenem nosili večjo odgovornost.

Za zagotovitev nekoruptivnega in konkurenčnega javnega naročanja ter za sodelovanje in izmenjavo kadrov bomo vzpostavili holdinško sodelovanje zdravstvenih zavodov.

Državne bolnišnice in klinike bomo vključili v sistem evropskih referenčnih centrov, tako da se slovenskim bolnikom zagotovi zdravljenje tudi redkih bolezni.

Jasno bomo določili seznam vseh pravic iz zdravstvenega zavarovanja, ki morajo biti zavarovancem vedno na voljo brez nepotrebnega odlašanja.

Vzpostavili bomo temelje za varnejšo medicinsko obravnavo in sistemsko uredili pravice do  odškodnine pri neugodnih izidih zdravljenja.

 Nemudoma bomo pričeli vzpostavljati sistem dolgotrajne oskrbe, tako da bo vsak starostnik lahko užival dostojno in varno starost.

S programom sprememb v zdravstvu postavljamo uporabnika zdravstvenih storitev v središče, denar bo končno sledil bolniku.

Celoten program za področje zdravstva preberite tukaj.

Vir: SDS

Zadnje novice

Sorodne vsebine