16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Priznanje krivde dveh ilegalcev za ugrabitev 79-letnega Belokranjca je klofuta ne samo za Eugenijo Carl, pač pa tudi za Šarca in Saviča!

Ugrabitev 79-letnega Belokranjca Mirka Moravca je v ponedeljek končno dobila svoj epilog, saj sta njegova ugrabitelja, 18-letni Alžirec in 25-letni Maročan priznala krivdo, zaradi česar jima je bila izrečena sicer izjemno nizka kazen po eno leto in devet mesecev zapora. Namigovanja glede zrežiranosti ugrabitve med levičarji so se s tem končno izkazala za lažna. Še posebej pa je žalostno, da sta v stisko upokojenca dvomila predsednik vlade Marjan Šarec in novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl, ki plačo dobivata iz davkoplačevalskega denarja, a očitno to ne predstavlja razloga za kakršnokoli empatijo z državljani, ki se znajdejo v stiski. 

 

Šarec je v Odmevih na RTV Slovenija, ko je komentiral hitro dinamiko dogajanja v povezavi z ugrabitvijo Moravca, previdno namignil, da je bilo vse skupaj pravzaprav načrtovano. Izjavil je namreč: “Nekatere stranke rade uporabljajo to tematiko in tudi za soboto so že sklicani neki shodi, tako da zadeve se odvijajo kar precej hitro, če me razumete. In mislim, da je tik pred evropskimi volitvami to treba gledati tudi v tej luči.”

Novinarka RTV ni skrivala neusmiljenja do Moravca
Čeprav bi morala ugrabitev Moravca prižgati vse alarme, je Šarec še naprej vztrajal, da so razmere glede nezakonitih migracij pod nadzorom, in tako kot v primeru prisluškovalne afere ni videl potrebe, da bi sklical Svet za nacionalno varnost. Še posebej odmevno hajko, ki je upravičeno razjezila državljane, je zagnala kontroverzna novinarka Carlova, ki je na svojem Facebook profilu zapisala, da po njenem mnenju ni nobene logike, da bi “trije mulci ugrabili enega XY belokranjskega noniča”, če so hoteli samo avto in čim prej do meje. V nadaljevanju se je postavila kar v vlogo psihoanalitika in ocenila, “da bi bila za tako starega človeka to izjemno travmatična izkušnja, zato zagotovo ne bi par ur po dogodku naokoli dajal intervjuje medijem, dalje, povsem hladna in neprizadeta je bila tudi izjava hčerke”. Po njeno se je scenarija torej nekdo lotil povsem po osnovnošolsko in ne tako, kot bi se ga denimo priznani hollywoodski režiser Martin Scorsese.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine