4.9 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

Pripravite se: prvega marca bo naslednji protestni shod upokojencev!

Piše: e-maribor.si

Organizatorji shoda upokojencev, iniciativa Glas upokojencev Slovenije, v teh dneh prejemajo veliko pisem in sporočil podpore. Medtem pa vlada še vedno spi, zato nove aktivnosti že potekajo. Svoj čustveni zapis pa je z nami delil eden od organizatorjev iniciative Glas upokojencev Pavle Rupar.

“Vsem hvala za nešteta sporočila, pisma, klice v zahvalo, za pogum in podporo!

Včeraj sem bil na Brezjah pri Mariji Pomagaj. Tam sem bil z namenom, da se zahvalim za zmago nad rakom, embolijami pljuč, za življenje in da sem še tu! In tudi za vas vse, ki ste prejšnjo sredo naredili veličastno, zgodovinsko in tako, kot je naša domovina ne pomni! Dostojanstveno, kulturno, ponosno, prešerno in veselo!! Nad nas ni bilo treba poslati policije, niti spoštovanih in ubogih delavcev komunale, da bi počistili za nami!

PONOSEN SEM NAD VSAKIM OD VAS, PONOSEN, KER SMO POKAZALI, KAJ JE PRAVA SLOVENIJA!!!

Naj se vrnem na Brezje. Ves čas sem jokal. Nisem mogel zadržati solz hvaležnosti ob spominu na dneve v UKC Ljubljana, na Golniku in boje z rakom za življenje. Pa seveda zaradi hvaležnosti zdravnikom, medicinskim sestram, tehnikom, kuharjem, vsem zaposlenim. Kolikor koli so plačani, SO PREMALO!! Ti ljudje nam vračajo zdravje, življenja. Ne zaveda se njihovega poslanstva in dobrote, kdor jih ni doživel! Tam sem v tistem času poslavljanja od domačih, vnukov, tega sveta, v noči Božiča in Svete noči dobil strašansko UPANJE!! V nekem trenutki sem vedel, da bom zmogel. Tudi sedaj, ko vam to pišem jočem. Oprostite. Ker sem enaka čustva doživel v sredo z vsemi na shodu upokojence in včeraj ponovno. Pri Mariji Pomagaj na Brezjah! ENO SAMO UPANJE!!!

Vodja iniciative Glas upokojencev Slovenije Pavle Rupar (Foto: Polona Avanzo, STA)

In res!! Upajmo ljudje, upajmo!! Upajmo, da bodo rakavi bolniki zmagali, pomagajmo jim upati na ozdravitev! Podarite jim voljo do življenja, voljo na zdrav dan, ki prihaja! Sobolniki, sotrpini ne predajte se obupu, nejevolji, depresiji. BORITE SE, MOLITE IN SE ZAHVALJUJTE ZA VSAK DAN ŽIVLJENJA, ZA DOMAČE, ZA ZDRAVNIKE! Zbrani pri maši včeraj ste me spomnili na ljudi, ki so prišli na shod upokojencev, na vse nas, KI UPAMO, DA SE ODLEPIMO IZ DNA DRUŽBE, DA NAM BO BEDA SAMO ŠE SPOMIN IN RAHEL NASMEH NA DNI, KI JIH ŠE ŽIVIMO, na dan, ko boste zmagali vi bolni in mi vsi skupaj! Vi bolniki za rakom nam bodite vzor in mi vam!!! Za vse bo borba dolga, težka in naporna! AMPAK OBLJUBIMO SI, DA BOSTE BOLNI OZDRAVELI, MI PA ZMAGALI NA SKUPNI POTI NOVIH ČASOV, V KATERE VERJAMEM TAKO KOT V BOGA!!! Ko bo to za vami in za nami SE DOBIMO SKUPAJ!!

Bog vas blagoslovi, dragi bolniki, vas, moje upokojenke, upokojence, mlado generacijo in vse vas, moje borce za lepši jutri.

TO ZMAGO RES SANJAM!

Vidimo se PONOVNO NA SHODU v sredo, 1. marca. Takrat se bomo spomnili tudi na bolne.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine