12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Priprave za prihod novih migrantov v polnem teku: Slovenija naroča 10 tisoč moških spodnjih hlač, 5770 trenirk, skoraj 12 tisoč nogavic, 179 tisoč zobnih ščetk …

V Sloveniji v zadnjih dneh na migrantskem področju prevladuje navidezno zatišje, pred viharjem. To je nedvomno povezano tudi s prihajajočimi lokalnimi volitvami, saj se že nahajamo v predvolilnem času. Glede na to, da je vladni urad objavil novo obvestilo o izbiri dobaviteljev, kjer je rok za dobavo le 30 dni po naročilu, pa je razvidno, da so priprave na prihod ilegalnih migrantov v Slovenijo v polnem teku. Osupnejo tudi neverjetne količine. Vse skupaj pa je očitno naravnano tudi na čas po volitvah.

 

Po poročanju bosanskih medijev na območje Bihaća in Velike Kladuše prihaja čedalje več ilegalnih migrantov, pritisk se krepi predvsem v zadnjih desetih dneh, ko jih dnevno pride okoli 200. Njihov cilj je prečkati Hrvaško in priti v Slovenijo, migrantska pot pa je že tako speljana v Belo krajino.

Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov je objavil podatke o oddaji javnega naročila za nakup in dobavo oblačil, obutve, higienskih potrebščin, vzglavnikov in posteljnine. Javno naročilo v vrednosti 1.018.081 evrov je urad objavil 13. junija 2018, odločitev o izbiri sprejel 4. oktobra, javno pa objavil 12 dni pozneje.

Izbrali so podjetji Sanolabor iz Ljubljane in Prelet iz Metlike, pri tem bo metliško podjetje dobavljalo posteljnino za enkratno uporabo. Glede na razpisne pogoje bo to kar 232.700 paketov, v vsakem bosta dve rjuhi in oblačilo za vzglavnik. Rok prve dobave je 30 dni, v naročilu je zapisana tudi pogodbena kazen za dobavitelja za vsak dan zamude pri dobavi.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine