6.4 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Primer Stephan: Sodba še ni bila vročena obdolžencu, saj je ta trenutno v prevodu; tožilstvo zahteva višjo kazen!

Pisali smo, da je ljubljanska okrožna sodnica Sinja Božičnik že pred časom odposlala pisno sodbo strankam v zadevi Stephan. Sodba po naših podatkih ni javna, ker še ni bila vročena vsem strankam v postopku. Z okrožnega sodišča v Ljubljani so nam včeraj dodatno pojasnili, da “sodba še ni bila vročena obdolžencu (dr. Stephanu), saj je sodba trenutno v prevodu”.

Prav tako so nam z omenjenga sodišča dodatno pojasnili: “V zvezi z vašim dodatnim novinarskim vprašanjem, ki se nanaša na zadevo IV K 47223/2017, ki smo ga na Okrožnem sodišču v Ljubljani prejeli dne 5. 12. 2019, vam sporočamo, da so stranke postopka obd. Michel Stephan, ki ga zagovarja odvetnik Gorazd Fišer in Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. V zadevi  je nastopal tudi oškodovanec, ki ga zastopa pooblaščenec, Odvetniška pisarna Urbanija.”

Na naša vprašanja se je ta torek odzvalo tudi tožilstvo: »Tožilka je v predmetni zadevi vložila pritožbo zoper sodbo iz razloga po 4. tč. 1. odst. 370. člena ZKP v zvezi s 1. odst. 374. člena ZKP zaradi odločbe o kazenski sankciji. V pritožbi je Višjemu sodišču v Ljubljani predlagala določitev višjih posameznih kazni in izrek višje enotne kazni zapora ter izrek stranske kazni izgona tujca iz države za čas petih let.«

PREBERITE TUDI: Sodba v zadevi Stephan spisana in odposlana že 14. novembra, a režimski mediji o tem niti besede!?!

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine