18.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Primc sporoča Črnčecu: Damir, ustavi se!

Aleš Primc in Damir Črneč sta skupaj sodelovala pri Odboru 2014, ki se je zavzemal za izpustitev iz zapora Janeza Janše po krivični obsodbi v zadevi Patria. “Damir, ustavi se. Ne podiraj vseh mostov za sabo in pred sabo. V času delovanja Odbora 2014 smo lahko od blizu spoznali Janeza Janšo v vsem dostojanstvu, srčnosti in razumnosti. Ne poznam človeka, ki bi tako krivico sebi, ženi in majhnima otrokoma prenesel tako častno,” je zapisal Aleš Primc.

Damir Črnčec je veljal za dolgoletni kader stranke SDS. V času njenih dveh vlad je zasedel mesto direktorja Obveščevalne vojaške službe (OVS) in Slovenske obveščevalne-varnostne agencije (SOVA). Bil je goreč podpornik politike Janeza Janše. V času protestov proti krivični sodbi v zadevi Patria ter izpustitvi Janeza Janše iz zapora je prevzel vodenje Odbora 2014.

Nekaj let kasneje pa je Črnečec postal najbolj vplivna figura na levem političnem polu. S svojimi obveščevalnimi izkušnjam si je hitro zgradil svojo medijsko-obveščevalno mrežo. Zelo očitne povezave s Damirjem Črnčecem sta izkazovala največja komercialna televzija POP TV/ Kanal A in paradržavni Siol.net. S svojim vplivom je dobil popolni nadzor nad Marjanom Šarcem. Vedno večja moč Črnečeca pa je odgnala iz najbolj pomembnih vladnih mest Šarčeva svetovalca Romana Kirna in Mojmira Urlepa. Barka se je dokončno potopila, ko sta svoj odstop napovedala finančni minister Andrej Bertoncelj in zdravstveni minister Aleš Šabeder.

Zapis Aleša Primca na Facebooku o Damiru Črnčecu. (Foto: Facebook)

Damir Črnčec naj bi zgradil svojo vohunsko mrežo, policija pa je še dodatno potrdila sume, ko ni pustila zakonitega nadzora NPU-ja članom KNOVS-a. Dodatne sume pa so sprožili še navedbe iz stranke SAB, da so sina Alenke Bratušek zaustavili policisti in ga spraševali čudna vprašanja.

Luka Perš

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine