15.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 maja, 2024

Prihodnost očitno pripada Kučanovim izbrancem – razvpiti »boksar« Zoran Predin po naših podatkih letošnji dobitnik Ježkove nagrade

Ježkova nagrada je nagrada, poimenovana znamenitem igralcu in pevcu Franetu Milčinskemu Ježku. Nagrado podeljuje RTV Slovenija v želji, da bi spodbujala izvirne dosežke in opuse v zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo žlahtni tradiciji Ježkovega duha. Razpis za letošnjo Ježkovo nagrado je sicer izšel maja letos (najdete ga TUKAJ).

 

Čeprav je vse do podelitve Ježkove nagrade ime nagrajenca tajno, pa so nam viri sporočili, da bo letošnji nagrajenec razvpiti glasbenik Zoran Predin, sicer ustanovni član Foruma 21, ki ga vodi še bolj zloglasni Milan Kučan. Spomnimo: Kučan je v soboto na borčevskem mitingu na Ilovi gori tako rekoč napovedal lov na čarovnice in pozval represivne organe k pregonu drugače mislečih (o tem smo poročali TUKAJ).

Predin sicer velja za dokaj kontroverznega zvezdnika, ki svoje lojalnosti izrojeni tranzicijski levici niti ne skriva, prav tako je velik podpornik ljubljanskega župana Zorana Jankovića, po drugi strani pa je strasten sovražnik Janeza Janše in njegove SDS. Nekdanji frontman legendarne skupine Lačni Franz, ki sicer že dolgo časa nastopa samostojno, je velik ljubljenec nacionalnega radia, zlasti glasbenega uredništva Vala 202, ki vestno skrbi za njegovo promocijo. Že lani smo pisali, da je Predin tudi prejemnik denarja iz proračuna, kar pa je ostro zanikal (več o tem TUKAJ).

Predin se je v zgodovino vpisal tudi kot pretepač – znano je, da je februarja 2014 na košarkarski tekmi v ljubljanskih Stožicah fizično napadel košarkarskega sodnika tako, da ga je boksnil v glavo. Videoposnetek njegovega divjanja si lahko ogledate TUKAJ.

Ker pa je Predin režimski človek, so mu tudi njegov nekulturen pretepaški izpad oprostili in mu podelili eno od prestižnih priznanj, ki vsebuje poleg plakete tudi denarno nagrado v vrednosti treh povprečnih bruto plač. No, nič čudnega, če nagrade podeljuje vse bolj rdeča RTV Slovenija. Prihodnost pač pripada Kučanovim kadrom, mar ne?

Leta 2014 je košarkarskega sodnika “na gobec”. (foto: printscreen)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine