1.5 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Prihaja spletni portal, ob katerem bodo jagenjčki obmolknili: Mravljišče.si!

Piše: R. V.

Slovenski spletni prostor je bogatejši za nov spletni portal. Mravljišče.si vas bo informiral o vsem mogočem, predvsem pa o vsem tistem, kar pridne mravljice nosijo na kup v mravljišče. Tudi zato takšno ime portala.  

Morda vas bodo vsebine na portalu nasmejale. Morda tudi ne. Verjetno se boste vprašali, ali ni morebiti vse res. Meje med realnim in vzporednim svetom so namreč zelo zabrisane.

»Torej, da ne bo pomote: mravlje so čudežne živalce. Prinašajo ogromno tovora. Počasi, a zanesljivo. Tako tudi k nam prinašajo informacije. Od tod naše ime Mravljišče. Pa prijetno branje. Mimogrede pa dodajamo povsem prijateljsko opozorilo: za resničnost informacij, ki nam jih prinašajo mravlje, ne odgovarjamo. Uporabimo samo to, kar dobimo. Če bo kdo torej vsebino našega spletnega portala vzel preveč resno, naj posledice pripiše sebi. Saj veste, pri bralni kulturi ne moremo sprejeti odgovornosti namesto bralcev. Za marsikoga je lahko vsak dan Valentinovo, za druge pa je vsak dan prvi april,« je zapisal naš stalni zunanji sodelavec, ki tovor pridnih mravljic zbira na kup. Njegov komentar lahko v celoti preberete TUKAJ.

Za začetek za pokušino naj povemo, da portal poroča o tem, koga je najprej (presenetljivo) ovadil predsednik KNOVS Matjaž Nemec, kako so slovenski policisti pomotoma aretirali turškega zvezdnika, kdo bo dobil Prešernovo nagrado naslednje leto in katera tema je dvignila prah v Cerkvi na Slovenskem, pa se o njej javno ne sme pisati. Pa seveda o tem, da bo Chuck Norris tožil Slovenijo. In to so res teme, ob katerih bodo še jagenjčki obmolknili.

Seveda pa velja najprej prebrati to, kar piše na spodnji strani portala: »Pred branjem natančno preberite navodilo. O tveganjih in neželenih učinkih se posvetujte s svojim okulistom. Za preveč resno obravnavo člankov uredništvo portala ne prevzema odgovornosti.« 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine