2.9 C
Ljubljana
četrtek, 8 decembra, 2022

Pridite! Zadnja Navodila za Veliki družinski shod

Pridite! Zadnja Navodila za Veliki družinski shod za zaščito otrok in družin, danes, 27.9., ob 16.45, pred Državnim zborom.

Računajte, da pridete danes na Trg Republike pred Državnim zborom vsaj petnajst minut prej kot se začne uradni program, se pravi, da pridete ob 16.45. Upoštevajte, da je takrat v Ljubljani gost promet, zato si vzemite nekaj rezerve (vsaj pol ure).

Shod je prijavljen v skladu z zakonom.

Pomembno je, da pridete, tudi če bo padla kakšna kaplja dežja. V tem primeru imejte s seboj, če jih le imate, pisane dežnike.

S seboj prinesite zastave. Če je še nimate, je sedaj lepa priložnost, da si jo priskrbite.

Naredite in prinesite transparente, katerih izražate podporo spoštovanju mame in očeta; nasprotovanje poimenovanju starš 1, starš 2, da otrok potrebuje mamo in očeta itn. Transparenti naj bodo domiselni, ustvarjalni, vendar ne žaljivi.

Upoštevajte navodila redarjev in voditelja shoda.

Če vas bodo predstavniki organizatorjev prosili za pomoč (redarji, nošenje transparenta, itn.), se, če le morete, prijazno odzovite (vnaprej hvala).

Tisti, ki uporabljate Facebook Twiter, instagram, Tik tok objavljajte dogajanje na družabnih omrežjih.

Se veselimo srečanja ne glede na to kakšno bo vreme.

Zakaj je danes ob 16.45 nujno priti na Veliki družinski shod pred Državni zbor?

Vlada in poslanci morajo razumeti, da ne morejo delati čisto vsega, kar jim pade na pamet (še posebej stranki Levica) ali jim vsilijo lobiji. Sedaj, ko gre za otroke in družine tako škodljive in nevarne odločitve, moramo množično odreagirati, sicer bi vlada in poslanci upravičeno mislili, da lahko naprej delajo karkoli, pa bo apatični narod vse mirno sprejel. Množična udeležba na današnjem Velikem družinskem shodu za zaščito otrok in družin bo za vlado in poslance močno sporočilo, da morajo dobro pretehtati odločitve, ki jih bodo sprejemali in predvsem, da morajo pristati na pogovore in dialog, ki ga sedaj vztrajno zavračajo.

Predvsem pa: morajo razumeti, da so varnost, pravice in koristi otrok za mame in očete na prvem mestu in da tukaj ne moremo, ne smemo in ne bomo popustili. Se veselimo današnjega Velikega družinskega shoda za zaščito družin in otrok ob 16.45, pred državnim zborom!

Dva kvalitetna članka o posledicah LGBTQIA+ ideologije in spreminjanja spola pri otrocih

Preberite si članek o mladi punci v ZDA, ki so jo zavedli, da je spremenila spola, sedaj pa to obžaluje in osvešča proti tej za otroke nevarni ideologiji. Članek si preberete na povezavi: https://www.druzina.si/clanek/18-letna-chloe-v-boju-proti-spremembam-spola-pri-najstnikih

Preberite si tudi članek v reviji Jana, ki tudi odstira zamolčane pasti spodbujanja spreminjanja spola med otroki in mladostniki. Članek je pripet spodaj kot priponka eGlasnika.

Bralki Marjeti, ki nas je opozorila na članek in ga poslala, se lepo zahvaljujemo in vabimo vse, da nas opozarjate na zanimive vsebine s tega področja, da jih bomo delili naprej. Pomembno je, da smo obveščeni.

Slovenska škofovska konferenca spodbuja vernike, da se na aktiven in demokratičen način zavzemajo za zaščito družinskega življenja v Sloveniji.

 

Preberite si izjavo Slovenske škofovske konference pod vodstvom škofa dr. Andreja Sajeta o spornih spremembah, ki so v globokem nasprotju tako z naravnim razumevanjem zakonske zveze, družine, očetovstva in materinstva kot tudi s slovensko zgodovino, kulturo in pravno tradicijo.

Celotno izjavo si lahko preberete tukaj: Škof dr. Andrej Saje: Na aktiven in demokratičen način se zavzemajte za zaščito družinskega življenja v Sloveniji | 24KUL.si

Če še niste, pojdite oddati podpise za tri referendume

Če še niste podpisali treh referendumskih pobud, pojdite na najbližjo upravno enote in to storite danes. Gre za tri zelo pomembne referendumske pobude: za uravnoteženo RTV, proti večanju števila ministrstev in za učinkovito pomoč bolnim in ostarelim. Vse informacije boste dobili na stojnici pred upravno enoto ali na okencu, kjer prosite za obrazce za podpis referendumskih pobud.

 

Prošnja, da finančno pomagate organizirati velik družinski shod 27. 9. ob 17.00 pred Državnim zborom za zaščito družin in otrok

 

Prosimo vas, da po svojih močeh pomagate dobro pripraviti velik družinski shod.

Svojo finančno podporo lahko nakažete na:

Združenje Gibanje za otroke in družine, Malejeva 3, Ljubljana

TRR: SI56 6000 0000 0664 036

referenca/sklic: SI 99

namen: velik družinski shod 2022

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine