17.1 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Premier Šarec se hvali, da je imel v srednji šoli šest popravnih izpitov? No, očitno bo imel še sedmega s področja poznavanja evropskih institucij!

Na RTV Slovenija so v ponedeljek predvajali intervju z Marjanom Šarcem ob prvi obletnici njegove vlade, kjer je še enkrat znova pokazal, da smo lahko Slovenci še kako zaskrbljeni nad vodstvom svoje države. Premier je namreč s svojimi izjavami dokazal, da ne loči niti glavnih evropskih institucij. Omenil je na primer, da je predsednik SDS Janez Janša predsedoval Svetu Evrope, kar pa nikakor ni res. V prvi polovici leta 2008 je namreč Janša predsedoval Evropskemu svetu.


Po enem letu vladavine Marjana Šarca smo se njegovih neposrečenih izjav, ki jih mnogi posmehljivo poimenujejo kar ‘šarcizmi’, že navadili. Vseeno pa si takšen spodrsljaj, kot se mu je zgodil v pogovoru z novinarko Tanjo Gobec, le stežka lahko predstavljamo. Šarec je namreč v omenjenem intervjuju dokazal, da kot predsednik vlade v državi članici Evropske unije ne pozna niti glavnih evropskih institucij.

Šarec je v omenjeni oddaji med drugim pojasnil, zakaj je na Twitterju blokiral predsednika SDS Janeza Janšo. O tem je povedal: “Predsednik največje opozicijske stranke in nekdanji predsednik vlade in predsednik vlade, ki je predsedoval Svetu Evrope, je dolžan na svojem Twitterju temu primerno tudi komunicirati.” Očitno torej je, da je Šarec slepo prepričan, da je Janša leta 2008 predsedoval Svetu Evrope. To pa seveda nikakor ni res, saj je šlo v prvi polovici leta 2008 za predsedovanje Evropskemu svetu. Pri vsem skupaj je še posebej zmotilo to, da zgrešene premierjeve izjave ni popravila niti Gobčeva, pa čeprav si je Šarec s tem še enkrat znova naredil veliko sramoto. Pa ne samo sebi, ampak tudi Sloveniji sami.

Janša: Šarec ne loči med Evropskim svetom in Svetom Evrope
Na zgrešeno Šarčevo izjavo se je že odzval Janša, ki je na Twitterju zapisal: “Ravno so mi povedali, da mi je pred dnevi @sarecmarjan pripisal vodenje Sveta Evrope. Novinarka ga ni niti popravila. Živite v državi, kjer predsednik @vladaRS ne loči niti med Evropskim svetom (organ EU) in Svetom Evrope (združenje evropskih držav, tako članic kot nečlanic EU).” Uporabnik Mitja pa je ob tem hudomušno dodal: “No, to bo pač njegov 7 (sedmi) popravc.

Zadnje novice

Sorodne vsebine