13.9 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

(VIDEO) Premier Janša za Planet TV: “Če ima nekdo drug večino, naj pride, naj sestavi vlado. Se bomo po šestih mesecih vsaj enkrat naspali.”

V teh razmerah, ko je treba garati noč in dan, nikomur ne diši, da bi prevzel vladanje,” je v včerajšnjem pogovoru na Planet TV povedal premier Janez Janša, ki je odgovarjal na različna vprašanja, tako glede epidemije kot protivladnih demonstracij, odnosa do ZDA ter koalicije ustavnega loka.

 

“Že zdaj je gotovo, da, ne glede na hitrost izdelave cepiv, do konca tega leta cepljenje ne bo naredilo takšne razlike, da bi lahko bili sproščeni vsi ukrepi. Nekateri bodo zagotovo veljali tudi takrat. Upajmo, da ne bodo tako strogi,” je na vprašanje, kakšno praznovanje božiča nas čaka, za Planet TV odgovoril Janša.

Kot je dejal, vlada ves čas dela na polno, doslej ni bilo vladne ekipe, ki bi tako konstruktivno sodelovala. Po Janševem mnenju ni toliko problem kritiziranje vlade, ampak mešanje kritike vlade s pozivi k nespoštovanju ukrepov. “Včeraj (ponedeljek, op. ur.) se je ves dan delalo heroje v DZ iz ljudi, ki ne nosijo maske. Virusa ne moremo ustaviti z zakonom, lahko ga ustavimo samo z razumom in solidarnostjo. Nimam nič proti, če se kritizira mene. Prizadene pa me, da se nekaj odstotkov prebivalstva vede, kot da so gospodarji življenja in smrti. To je pa zavržno.”

Glede koalicije ustavnega loka pa je Janša komentiral: “Govorimo o istih strankah, ki so vlado že imele. To vlado so sami porušili. Marjan Šarec je vrgel puško v koruzo na začetku epidemije in jaz močno dvomim, tudi če bi imeli 46 glasov, da bi želeli prevzeti vlado, bolj udobno je sedeti v opoziciji ali pa doma. Niti v državni zbor jim ni treba hoditi, lahko delajo od doma in kritizirajo vlado. /…/ Če ima nekdo drug večino, naj pride, naj sestavi vlado. Se bomo po šestih mesecih vsaj enkrat naspali.”

Več iz pogovora ter videoposnetke si lahko preberete in ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine