18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Premier Janša: “Proučujemo možnost ponovnega postopnega zagona vseh tistih dejavnosti proizvodnje, storitev, trgovine in prometa, ki jih je mogoče opravljati ob upoštevanju zadostne medsebojne razdalje, razkuževanja rok ter uporabe zaščitnih mas

Premier Janez Janša  je podal nekaj smernic in pojasnil glede ukrepov Vlade RS za zajezitev posledic koronavirusa. Vlada naj bi že preučvala možnost ponovnega postopnega zagona vseh tistih delov gospodarstva, za katere je to mogoče ob hkratnem upoštevanju predpisov za zajezitev novega virusa.

 

Predsednik vlade Janez Janša je pojasnil, da nasprotujoča si pravna mnenja preprečujejo, da bi protikorona paket kar najhitreje stopil v veljavo.

Ob tem je premier izpostavil dejstvo, da je Evropska unija pri pomoči državam članicam v času krize odpovedala, in da se lahko zanesemo zgolj nase ter na prijatelje v regiji, glede zadolževanja pa je obljubil, da si bomo v evropskem okviru prizadevali dobiti tak dolžniški instrument, da bo breme mogoče razporediti na daljše časovno obdobje, še zlasti pa brez visokih obresti.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine