16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Premier Janša napoveduje tri milijarde težak Korona zakonski paket, ki bo ustvaril finančno blazino za državljane in gospodarstvo – dodatno nagrajevani bodo vsi tisti, ki so v tej krizi v prvih bojnih črtah!

V luči širjenja novega koronavirusa je Vlada Republike Slovenije že v sredo pričela pripravljati Korona zakonski paket, s katerim bodo ustvarili finančno blazino za državljane in gospodarstvo v okvirni višini 3 milijard evrov ter uzakonili dodatno nagrajevanje za tiste, ki so v tej krizi v prvih bojnih črtah.

 

Spopad z epidemijo namreč terja poleg že sprejetih tudi bolj dolgoročne ukrepe, predvsem finančne in gospodarske narave. Cilja tega kombiniranega korona zakonskega paketa sta tako po besedah predsednika vlade Janeza Janše dva: prvič, zagotoviti vse možne potenciale za uspešen spopad z epidemijo in drugič, zagotoviti vsem vam in gospodarstvu finančno blazino za prebroditev krize.

Vlada bo lahko ukrepala pravočasno in učinkovito
V včerajšnjem nagovoru državljanov je Janša izpostavil, da je Evropska centralna banka s svojimi odločitvami ustvarila dovolj velik manevrski prostor, da bo lahko sedaj vlada ukrepala pravočasno in učinkovito. “Vedeti moramo, da smo ljudje bistveni del ekonomskih procesov, in da sta človek in gospodarski tokovi dve plati istega kovanca. Kljub temu pa je v tem trenutku krize jasno, da mora imeti absolutno prednost zdravje in življenje ljudi,” je poudaril.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine