10.8 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Premier Janša na kritike zaradi podpore Trumpu: Ko se domači in tuji kaviar levičarji združijo v svojih ljubezenskih izjavah

Medtem, ko so oči celotnega sveta uprte v razplet ameriških volitev, kjer rezultate pričakujeta aktualni ameriški predsednik Donald Trump in demokratski kandidat Joe Biden, se zdi, da na strani levičarjev doma in v tujini vlada velika panika. To dodatno dokazuje primer predsednika vlade Janeza Janše, ki je postal tarča ekstremistov potem, ko je ta dal jasno vedeti, da podpira Trumpa.

 Nad premierja Janeza Janšo so se spravili tako domači, kot tuji ekstremisti. Eden izmed tujih skrajnežev ga je žaljivo označil za nacista in mu v poduk dejal, da naj utihne, eden izmed domačih ekstremistov pa je izpostavil prepričanje, da s tem, ko podpira Donalda Trumpa, pravzaprav dokazuje, da je oboževalec fašistov?!

V civiliziranem svetu je sicer običajno, da si politiki med seboj izmenjujejo podporo, enako je Janša podprl Trumpa, zaradi česar se je znašel na tnalu skrajnežev. 23. oktobra je zapisal naslednje: “Spoštujemo težko in tragično življenjsko zgodbo predsedniškega kandidata Joa Bidna in nekaj njegovih političnih dosežkov. Vendar če bo ta izvoljen danes, bo predstavljal enega najšibkejših predsednikov v zgodovini,” je izpostavil in podal prepričanje, da Trump predstavlja precej boljšo izbiro, namreč svoboden svet po njegovih besedah dandanes bolj kot kadarkoli prej potrebuje močnega ameriškega predsednika. “Dajmo, zmagaj Trump!,” je bil jasen.

Toda sodeč po odzivih je očitno ujezil mnoge levičarje, ki si nadvse želijo, da se Trump poslovi. Kljub temu, da celo poznavalec ameriške politike in profesor na FDV Bogomil Ferfila poudarja, da takšna podpora neke drame ne predstavlja, namreč povsem običajno je da se sorodne stranke podpirajo, očitno nekateri tega ne dojamejo ali pa ne želijo dojeti. Janša se je sicer na nestrpne odzive že odzval in zapisal naslednje: Nič bolj ne razjezi kaviar levičarja, kot novica, da bo Trump še 4 leta predsednik ZDA. Ker so zanj večinoma glasovali tisti, ki živijo od lastnega dela in truda, ne glede na barvo kože ali veroizpoved.”

VEČ TUKAJ.

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine