4.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Premier Janez Janša strankama LMŠ in SD: Odkrito spodbujanje k kršitvi pravil, ki varujejo javno zdravje in še posebej življenja ranljivih skupin, je skrajno zavržno!

Stranki SD in LMŠ sta objavili poziv, naj otroci v šolah ne nosijo mask. S tem so pokazali, da jim za ranljive skupine ljudi, ki bi zaradi oukžbe s Covid-19 lahko umrli ali težko zboleli, ni prav nič mar. Spomnimo, da tudi med otroci ne manjka takšnih, ki imajo astmo ali prirojeno sladkorno bolezen. Ti bi okužbo z novim koronavirusom težko prenesli brez hudih posledic.

 “Podpiramo poziv ravnateljev za šole brez mask. Pozivamo, da ukrepe za vrtce in šole oblikuje stroka. Ob epidemiologih tudi pedagogi, socialni delavci, psihologi, praktiki. Zahtevamo jasen in predvidljiv načrt z vključevanjem vseh, ne dekrete iz danes na jutri. Za šolo brez mask.” se glasi poziv SD in LMŠ, ki dokazuje njihovo brezbrižnost in aroganco do stareših in ljudi s pridruženimi boleznimi, ki bi ob okužbi s Covid-19 zboleli za težjo obliko in lahko tudi umrli. SD in LMŠ tako direktno pozivata k ogrožanju zdravja in življenja ljudi.

Na omenjeni poziv SD se je odzval slovenski premier Janez Janša in na Twitterju zapisal: “Odkrito spodbujanje k kršitvi pravil, ki varujejo javno zdravje in še posebej življenja ranljivih skupin, je skrajno zavržno. Splošno ogrožujoče. Politiki stranke SD in stranke LMŠ s takim ravnanjem rušite napore zdravstva in vseh drugih ter se norčujete iz vladavine prava.

odziv janše

Zadnje novice

Sorodne vsebine