9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Premier Janez Janša: Bolnik, ki je bil na umetnih pljučih (ventilatorju), danes te pomoči pri dihanju ne potrebuje več!

Potem, ko je vlada Janeza Janše urgentno sprejela ukrepe v zvezi z zajezitvijo koronavirusa v Sloveniji, je predsednik vlade danes sporočil prve spodbudne novice. Zagotovo je ena izmed boljših ta, da bolnik, ki je bil na umetnih pljučih, danes te pomoči pri dihanju ne potrebuje več.

 

Če smo zadnje dni s strani Janševe vlade poslušali predvsem o spodbudnih ukrepih s področja gospodarstva, vlada pa je razkrila tudi, kako bo poskrbela za upokojence in ostale kritične skupine, je predsednik vlade Janez Janša danes razkril še dobro novico – prvi oboleli za Covid-19 so namreč že odpuščeni iz bolnišnice, še posebej pa je spodbuden del zapisa, v katerem razkriva, da “bolnik, ki je bil na umetnih pljučih (ventilatorju), danes te pomoči pri dihanju ne potrebuje več”. Janša se je ob tem zahvalil zdravnikom in medicinskim sestram ter dodal: “Zmoremo, če bomo uspeli dovolj upočasniti širjenje virusa.”

Janša dodaja, naj še naprej ostajamo doma, opozarja pa tudi na pravilno uporabo maske. “Pravilna uporaba maske je pomembna toliko kot maska sama!” opozarja.

Postopek pravilne namestitve in odstranitve zaščitne maske za enkratno uporabo si poglejte tukaj:

Vir: twitter profil Vlade Republike Slovenije

Na vladi dodajajo, da je masko za enkratno uporabo potrebno zamenjati po dveh urah oziroma pogosteje, če je vlažna. Ko je nameščena, mora pokrivati usta, nos in brado.

Marjanca Scheicher

Zadnje novice

Sorodne vsebine