-0.5 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

(PREJELI SMO) Proti zakonu o vladi tudi pobudniki referenduma o vodah

Piše: Vili Kovačič

Pobudniki in organizatorji referenduma o vodah, ki je spodnesel prejšnjo vlado, sporočajo:

Draga Erika , neizprosna in do vseh enaka ! Ali res ?  ali pa je to le blef tistih novinarjev, ki  vas je na RTVSLO jebeno več !

Ob soočenju glede zakona o vladi sem med odmorom pri Eriki zaman iskal  odgovor na vprašanje zakaj sta javni ustanovi RTVSLO  in STA cela 4 leta sistematično molčali o  sodnem sporu glede izida  lokalnih volitev v Ljubljani 13 novembra 2018.  V soju žaromeov tega niti nisem pričakoval, sem pa pričakoval pošten odgovor, ki ga tudi tokrat žal nisem in ga očitno ne bom nikoli dobil.  Zakaj tajkuna Zorana Jankovića ščitite kot Kočevskega medveda – tako da je postal zaščitni znak nedotakljivosti slovenskega novinarstva, in to kljub dokazom in katastrofalni izmišljeni oprostilni sodbi, ki kar kliče po parlamentarni  preiskavi in neodvisni novinarski preiskavi in novi TARČI !   Odgovor Erike  je en sam:  ob svetem Nikoli.

Namesto tega se bo šerif Janković še naprej smejal vsem Slovencem in Ljubljančanom v brk in ponavljal – Ljubljana je mesto heroj in dokler bom jaz glavni nasprotnik JJ  na vprašanje na HTV, če se ne boji, da ga zaprejo  odgovarjal “pa ni slučajno , dok sam ja glavni protiv JJ ništa mi  se ne može i neće desiti “.

Hvala Erika za neizprosnost in pokončnost ! Na herojski RTVSLO, herojskih in neizprosnih novinarjev ne bom več gledal.

PRIPIS:

sem pa razočaran nad desnimi intelektuaci – dva poleg mene , ki so se”fajtali” za neprave stvari. Kdo je bolj akademsko izobražen – na levi pa o tem to kako srečni smo lahko, da imamo na čeli vlade energetskega genija ! Sam pa  pa sem povedal da celo organizatorji referendoma o vodah danes trdijo, naslednje

Balkan River Defence:

“Kot ste najbrž opazili, smo se po »protestniškem« letu 2020, ko smo se strastno in z dobrimi nameni metali na glavo za ščitenje narave, potegnili nazaj in nismo več vlečni konj vseh mogočih (političnih) aktivizmov. Naš namen je reševanje rek pred nepotrebnim uničevanjem, ne pa tako zelo moderna agitacija, ki se skoraj vedno konča v korist oportunističnih političnih strank. A tokrat ne bomo tiho.

Čas je, da bobu rečemo bob. Nova vlada, z Golobom in »svobodo« na čelu, je v mnogih pogledih obravnavanja okolja in narave (ter še česa) precej slabša od prejšnje Janševe, pa če si priznate ali ne. Odločila se je namreč za še bolj krut korak zoper okolje; okolje bi rada izročila v roke onesnaževalcev – energetiki! Če jih to nedeljo ne bomo usekali po prstih, se zna zgoditi, da se bomo poslovili od zadnjih slovenskih divjih rečnih odsekov, saj je za energetike, ki so se znašli v političnem vrhu, edina vrednota denar.

Govorimo o Referendumu o noveli Zakona o vladi. Če bo novela sprejeta, bi s tem okolju zadali zadnji udarec; energetiki bi prevzeli tudi vodenje upravnih postopkov in si sami izdajali soglasja k posegom v okolje. Zanimivo in sila demokratično, kajne?

Povedano po domače: če niste za to, da vlada okolje izroči v roke energetikov, na Referendumu o noveli Zakona o vladi glasujte PROTI. Premislite in ravnajte seveda po svoji vesti.”

Pošljite vsem, ki so vam na dosegu !!!  

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine