-1.4 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

(PREJELI SMO) Inštitut 1. oktober: V sredo, 18.10.2023, vabljeni na že 8. vseslovenski protest upokojencev, ki bo tokrat potekal nekoliko drugače!

Piše: Inštitut 1. oktober

V sredo 18.10.2023 organiziramo že 8. VSESLOVENSKI PROTEST UPOKOJENCEV. To pot bo shod potekal nekoliko drugače!

Ob 15. uri bo uradni začetek. Pridite  vsi, ki  ste  bili  vsaj enkrat že na shodih in s seboj pripeljite še po eno ali več oseb!!

Na shodu bomo glasno, bučno in z vsemi prinešenimi  bobni, ropotuljami, pokrovkami , piščalkami in našimi glasovi ZAHTEVALI USKLADITEV POKOJNIN ZA 5,1 % ZA LETO 2023 IN IZREDNI DODATEK ZARADI DRAGINJE OD 100 DO 500 EUR K POKOJNINAMI! Vihra naj 10 000 slovenskih zastav!!

Med uradnim delom vam bomo PREBRALI KAZENSKO OVADBO ZOPER predsednika vlade zaradi popolnega zanemarjanja funkcije v.d. ministra za zdravje in dela predsednika vlade! (zaporna kazen do 3. let)

Do danes so se čakalne vrste še povečale, nad razumno mejo čaka dodatno še 8000 pacientov (skupaj 79.000)! Reforma je do sedaj pobrala nekaj deset milijonov evrov, nihče pa je še ni videl!

Namerno  oškodovanje upokojencev pri pokojninah! Zaposlenost je rekordna, kar pomeni, da je denarja v pokojninski blagajni, s katero upravlja Marjan Papež daleč največ v zgodovini države! Kje pa je ta denar?

Ustanovili bomo tudi stranko upokojencev, neformalno! Obljuba, da boste o tem glasovali vsi prisotni, mora biti uresničena. Pridite na Trg republike in bodite del  zgodovine.

Glasovanje boste snemali, snemali boste svojo odločitev!!

Po shodu okoli 16. 20 uri bomo šli na predlog skupin iz Štajerske po ljubljanskih ulicah, do sedeža Vlade republike Slovenije in nazaj na Trg republike! Vmes se bomo utaborili. Šotore, spalne vreče in vse drugo potrebno imejte s seboj.

PRENOČILO NAS BO MAXIMALNO 25 OSEB, ker moramo paziti na zdravje protestnikov, se bomo pa menjavali na vsake dve noči!

Naj bo shod dostojanstven, moč, ki jo izraža množica je večja od moči svobode!

Veliko smo že uspeli s pritiski na vlado, bojijo se nas!!

Borili se, da bomo ljudi z najmanjšimi pokojninami, pod pragom revščine. Borili se bomo za take pokojnine, da bodo vredne dostojnega življenja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine