14.8 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

(PREJELI SMO) Edina naloga župana Jankovića v tem mandatu bo utišanje opozicijskih svetnikov

Piše: Igor Horvat, vodja svetniškega kluba SDS Ljubljana
Danes smo prejeli pisni odgovor župana MOL, da izredne seje na temo gradnje kanala C0, ki smo jo zahtevali opozicijski svetniki, ne bo sklical. Kot je zapisal, bo pozval tudi svetnice in svetnike Liste Zorana Jankovića in Gibanja Svoboda, da se seje ne udeležijo.
V Svetniškem klubu SDS smo ogorčeni nad aroganco župana. Opoziciji ne dovoljuje nobene razprave. Problemi zdravstva in osebnih zdravnikov, ki so bili tema prve izredne seje, zanj ne obstajajo. Na seji ni dovolil niti razprave. Njegova molčeča večina iz Liste Zorana Jankovića se je v tem mandatu prelevila v molčečo večino LZJ in Gibanja Svoboda. Njihov glasovalni stroj potepta sleherno pravico do razprave v mestnem svetu, kar je najmanj nedemokratično.
Enako se ponavlja pri zahtevi za sklic izredne seje na temo gradnje kanala C0. Dejanja župana, svetnikov in svetnic Gibanja Svoboda so nedopustna. Župan Janković nazorno kaže, da mu je malo mar za pereče težave svojih meščanov. Zato tudi ni župan vseh Ljubljančanov.
Edini napredek, ki ga je župan naredil v tem mandatu je, da bo poleg tihe večine svetnikov LZJ in GS očitno skušal popolnoma utišati opozicijske svetnike. Kar pa je naravnost zastrašujoče za prestolnico Slovenije leta 2023.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine