7.2 C
Ljubljana
torek, 26 oktobra, 2021

Pregon migrantov kot v akcijskem filmu: kombi, v katerem je bilo kar 24 ilegalnih migrantov, ogrozil življenja policistov

Če ste mislili, da se pri nas lahko zgodi le to, da se prevrne kombi z osmimi migranti, kar se je nedavno zgodilo pri Črnotičah, boste osupli ob novici, ki jo je danes objavil hrvaški radio Mrežnica. Tihotapec, ki je v kombiju prevažal kar 24 ilegalnih migrantov, je namreč nedavno ogrožal življenje policistov, pred katerimi je bežal, pri tem pa se je sam poškodoval.

 

Kaj se je zgodilo? Na področju Like so hrvaški policisti poskušali zaustaviti kombi s srbskimi registrskimi tablicami, za katerega so sumili, da v tovornem delu prevaža ilegalne migrante. Vendar se voznik na znake in navodila policije ni odzval, prav nasprotno – poskusil je pobegniti, policisti pa seveda za njim. Tihotapec seveda ni izbiral sredstev, saj se je med dirko, ki je še najbolj spominjala na kakšen ameriški akcijski fim, večkrat zaletel v policijsko vozilo, ki ga je poskušalo dohiteti, ob tem pa je poškodoval še ograjo ob cesti. Pri kraju Drežnik Grad pa je izskočil iz kombija in se pognal v dolino reke Korane, kjer pa je padel v kanjon in se huje poškodoval. Odpeljali so ga v bolnišnico v Karlovcu, kjer so ugotovili, da je imel veliko srečo, saj bi se njegov brezglavi beg lahko končal tudi tragično.

No, medtem so policisti preiskali tudi njegov kombi in v njem našli kar 24 ilegalnih migrantov, ki so za svojo pot tihotapca dobro plačali, vendar se je njihova odisejada končala na Hrvaškem, od koder jih bodo najverjetneje izgnali. Strahopetnega tihotapca pa po končanem zdravljenju v bolnišnici čaka težka pokora, saj je osumljen več hujših kaznivih dejanj. Navsezadnje je ogrožal tudi življenja policistov pa tudi svojih ilegalnih potnikov, od katerih je pokasiral denar.

Zadnje novice

Sorodne vsebine