10.2 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Predvolilno soočenje županskih kandidatov: Dr. Anže Logar proti Zoranu Jankoviću

19.48 Soočenje je zaključeno.

19.45 Dr. Logar je dejal, da bo imena podžupanov razkril tedaj, ko bo izvoljen. Pravi, da bo verjetno prišlo do koalicijske mestne vlade in bo izbral za podžupane najboljše, tudi če ne bodo iz njegove stranke.

19.38 Dr. Logar pravi, da se tudi on ne bi strinjal, če bi tako kot v Klečah, kanalizacijo speljali čez njegovo vodno zajetje. Nikoli namreč ne veš, kdaj lahko cevi puščajo, kar bi zastrupilo vodo, ki jo piješ. Pravi, da večina protestnikov iz Kleč sploh ni bila povabljena kot stranke v postopku, ko je tekel postopek za pridobitev gradbenega dovoljenja. Spomnil je tudi, da je pravica do pitne vode vpisana v ustavo.

19.36 Logar pravi, da se parade ponosa ne bi udeležil.

19.34 Janković pravi, da zanika vse očitke glede korupcije in pravi, da bo dokazal svojo nedolžnost v sodnih postopkih.

19.32 Voditelja sta postavila nekaj provokativnih vprašanj.

19.26 Janković prehaja na osebno raven. Očita dr. Logarju, da ne obskuje zasedanj mestnega sveta in sestankov. Logar meni, da župan očitno slabo vidi, saj se jih redno udeležuje. 

19.17 Janković bi rešil prevelike koncentracije izpustov z zapiranjem ulic za promet. Logar pripominja, da se s tem nič ne reši, izpusti se premaknejo s prometom v sosednje ulice.

19.12 Oba kandidata se strinjata, da je situacija, kar se tiče stanovanj za mlade družine, tragična. Dr. Logar pravi, da je po raziskavah 73 odstokov vprašanih nezadovoljinih z razmerami na področju stanovanjske politike.

18.58 Logar: Približno 8o ur preveč čakamo na leto v nepotrebnih gnečah. To pomeni tudi okoli 120 litrov nepotrebno potrošenega bencina letno. Pri sto dvajst tisoč avtomobilov dnevno v mestu, se to še kako pozna pri onesnaženosti. Delajo se že magistrske naloge iz primerov onesnaženosti zaradi povečane gneče.

18.55 Logar: Če se vozite po Zaloški, vidite, da semaforji niso pametni, ampak so neumni. Delajo na osnovi modelov izpred dvajstih let.

18.54  Logar: Zdaj razumete, zakaj se v zadnjih dvanajstih letih ni v prometu nič spremenilo- ker župan meni, da ni nič narobe. Ljubljana je ena redkih mest, ki nima modernega prometnega modela.

18.47 Janković pravi, da so za zastoje v Ljubljani krivi vozniki, ker v 90 odstotkih v osebnih vozilih sedi le voznik.

18.37 Logar: Strinjam se z županom, da se gradi mreža zdravstvenih domov. Ne strinjam pa se, da se njegova naloga tam konča. Potrebno se je angažirati tudi pri odpravi vrst v zdravstvu.

18.34 Janković: Gradimo mrežo zdrvstvenih domov. Naša naloga se tu konča.

18.28 Logar: Program Pozdravimo Ljubljano namerava ustvariti zdravo okolje. Odpraviti nameravamo predolge čakalne vrste v primarnem zdravstvu.

18.26 Janković zanika, da so Stožice nedokončan projekt. Trdi, da je krivda za nedokončani trgovski center v Stožicah, na strani bank. Glede nedokončane tržnice pa krivi dolg postopek, v katerem niso mogli dobiti okoljevarstvenih soglasij.

18.20 Logar: Želim si, da vsi ljudje ploskajo dobrim projektom. 

18 18. Logar: Želim si samozavestne Ljubljane, samozavestnih ljudi. Samozavestni ljudje skrbijo, da razvoj poteka v pravo smer. Če ne, potem na volitvah zamenjajo župana.

18. 13. Zoran Janković: Uživam v delu. Sem odločen. Veselim se volitev.

18.10 Dr. Logar: Od mene ljudje lahko pričakujejo predvsem predanost nalogam. Ko se naloge lotim, ne odneham dokler naloge ne izpolnim. 

V okviru predvolilnega boja za položaj ljubljanskega župana, se bosta danes ob 18, uri v lutkovnem gledališču v Ljubljani soočila Zoran Janković in dr. Anže Logar. Na soočenju bosta predstavila svoje poglede na razvoj Ljubljane v naslednjem mandatu.

Ljubljana sicer na Mercerjevi lestvici, ki meri kakovost življenja v mestih, pri tem pa upošteva štirideset različnih meril, trenutno zaseda 75 mesto. Spomnimo, Zoran Janković je v predvolilni kampanji 2010 obljubljal, da bo v primeru njegove izvolitve Ljubljana v štirih letih prišla med prvo deseterico.

Dr. Logar in Janković, ki jima ankete letos kažejo največ možnosti za osvojitev naslednjega štiriletnega županskega mandata, bosta na soočenju razpravljala o vizijah izboljšav na naslednjih področjih: motorni promet, trajnostna mobilnost, stanovanja, razvoj mesta in zdravstvo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine