5.7 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Predvolilna poblaznelost: poglejte, kakšna vprašanja največji opozicijski stranki zastavlja portal Pomurec.com!

Napoved, da nas v zadnjih dveh tednih predvolilne kampanje čaka totalna medijska vojna in da bodo tisti, ki želijo preprečiti zmago pomladne alternative, šli na vse ali nič, se očitno uresničuje. Iz SDS so nam posredovali novinarska vprašanja, ki to dokazujejo.

 

Sporočilo, ki je na SDS prišlo z naslova spletnega portala Pomurec.com, vsebuje tri vprašanja.

Kot pravijo, naj bi določeni simpatizerji oz. člani stranke SDS pripravljali prevoz beguncev v Slovenijo iz Bosne z namero povzročitve razburjanja med slovenskimi državljani. Češ, kako SDS komentira to. Prav tako v vprašanju namigujejo, da naj bi pri financiranju prevoza beguncev iz Bosne v Slovenijo sodelovala tudi Dijana Đuđič, ki je kreditirala SDS. »Ali obstaja pogodba o tem poslu« zanima omenjeno uredništvo, ki je dodalo še vprašanje, zakaj se niso javno opredelili do domnevnih zavržnih pedofilskih dejanj Stanka Recka, evidentiranega kandidata SDS za poslanca na državnozborskih volitvah 2018.

Vsakemu normalnemu Slovencu, ki kolikor toliko pozorno spremlja politično dogajanje v Sloveniji, mora biti ob branju teh vprašanj jasno vsaj to, da imajo na regionalnem spletnem portalu, ki pokriva področje Pomurja, očitno zelo bujno domišljijo, če že ne pripravljajo kakšen nov »veliki pok«. Pravzaprav že skozi vprašanja sama uredništvo omenjenega portala predpostavlja, da je SDS vpletena v projekt uvoza migrantov iz Bosne in Hercegovine, da bi sprožila paniko med Slovenci in na ta način izsilila zmago. Da bi bila zgodbica še bolj učinkovita, so v to enolončnico vpletli še februarsko posojilodajalko Dijano Đuđić, kar je le še dodaten dokaz, da so vprašanja, ki so jih poslali, zgolj formalnost. In hkrati namig na to, kakšno medijsko zgodbo bo tik pred volitvam globoka država napletla.

No, tu se pojavi še vprašanje o Stanku Recku, ki je bil sicer prvotno evidentiran kot kandidat za poslanca na listi SDS, vendar je od kandidature odstopil in ga na listi SDS ni. Seveda se postavlja vprašanje, zakaj bi se SDS sploh morala javno distancirati od pedofilskih dejanj, ki, mimogrede, sploh niso dokazana – če bi bilo drugače, bi verjetno režimski mediji tudi v mesecu maju nadaljevali s to zgodbo, tako pa gre za pogrevanje postane vode. Smo pa na našem portalu že pisali, da gre predvsem za poskus diskreditacije na podoben način kot v primeru nekdanjega poslanca Andreja Magajne, ki so mu podtaknili otroško pornografijo, brž ko je prenehal biti pokoren sluga globoke države. Po nekaterih podatkih naj bi za tovrstno gonjo stal murskosoboški župan iz vrst Aleksander Jevšek, nekdanji kriminalist, ki ima še vedno velik vpliv na delovanje policije.

Naši viri sicer trdijo, da za uredništvom portala Pomurec.com stoji Robert Celec, nekdanji član SDS, ki se je razšel s predsednikom murskosoboškega odbora stranke Karlom Šošom. No, nekateri tudi pravijo, da so vprašanja, ki so jih poslali, takšna, kot bi jih napisal razvpiti pomurski novinar Dejan Karba, nekdanji novinar Dela in sedaj sodelavec Dnevnika. Kakšen sloves ima Karba v slovenskem novinarstvu, pa je že tako ali tako znano.

Skratka, ne bodimo presenečeni, če se bo nov »veliki pok«, ki ga nakazujejo vprašanja portala Pomurec.com, v kratkem pojavil v vseh režimskih medijih hkrati…

Zadnje novice

Sorodne vsebine