13.8 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

(PREDSEDNIŠKE VOLITVE) Bitka celo znotraj levice: Golob o Kučanu kar na nož

Piše: L.K.F.

Le trije oziroma štirje kanditati so doslej napovedali kandidiaturo na predsedniških volitvah, pa se že začenja predvolilni boj, in to kar znotraj same levice. Kot kaže, gre tokrat kar sam Golob na nož s Kučanom.

V izjavi za današnjo popoldnasko oddajo Dogodki in odmevi na Radiu prvem je bil Robert Golob, kot predsednik Gibanja Svoboda, precej kritičen do pojasnila Milana Kučana, zakaj ta podpira Natašo Pirc Musar za predsednico. “Z leve sredine se v volilno tekmo podaja Nataša Pirc Musar, ki jo podpira Milan Kučan z obrazložitvijo, da zato, ker je prav, da Gibanje svoboda ne zasede vseh položajev,” je Kučana povzela novinarka Odmevov.

Ob napovedi kandidature Pirc Musarjeve so se namreč v javnosti pojavili pomisleki, da bosta s Kosovo jemali glasove iz istega bazena volivcev.

Na Kučanove besede, kaj je prav in kaj ne, je v mikrofon Golob dejal: “Škoda, da jih je izrekel bivši predsednik države, ki je ravnotako bil predsednik Zveze komunistov, preden je kandidiral. Meni je to škoda, ker imam spoštovanje do gospoda Kučana. Ampak, mogoče pa, včasih tudi on ujstreli kakšnega kozla.”

Sicer pa je novinarka v prispevku poleg Marte Kos omenila še druge tri kandidiate: psihologinjo dr. Nino Krajnik, nekdanjega zunanjega ministra dr. Anžeta Logarja in glasbenika Gregorja Bezenška, javnosti bolj znanega kot SoulGreg Artist. A le Marti Kos je dala možnost izjave v mikrofon. Ostale je le omenila. To, da je prispevek nastal na osnovi današnje novinarske konference Kosove in Goloba, ni razlog, da k mikrofonu ne povabiš vseh kandidatov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine