14.5 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Predsednik vlade Janez Janša: Vlada sprejema ukrepe za ugodnejše poslovno okolje za domače gospodarstvo ter bistveno bolj privlačno okolje za tuje investicije

Piše: L. B.

Predsednik vlade Janez Janša se je danes pred skupno sejo vlade Republike Slovenije in Madžarske udeležil otvoritvene slovesnosti 53. Mednarodnega obrtnega sejma v Celju.

V uvodu je izrekel dobrodošlico predsedniku vlade Madžarske Viktorju Orbánu, ostalim visokim gostom, razstavljavcem, gospodarstvenikom ter predstavnikom slovenske in madžarske vlade. Izpostavil je, da se Madžarska 53. Mednarodnega obrtnega sejma v Celju udeležuje kot država partnerica. Zahvalil se je Madžarski, ki z udeležbo in sodelovanjem na sejmu dokazuje, da v Sloveniji prepoznava partnerja na gospodarskem področju. »Veselimo se nadaljnjega poglabljanja gospodarskega sodelovanja. Imamo, kot je dejal predsednik Orbán, razvejane in prijateljske odnose in k temu zagotovo prispevajo tudi naša redna srečanja. Vesel sem, da bomo po dolgih letih opravili tudi skupno srečanje obeh vlad,« je dejal premier.

Zadnje novice

Sorodne vsebine