8.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Predsednik vlade Janez Janša: Po vseh dostopnih podatkih se #Slovenija danes uvršča med najuspešnejše evropske države v boju z epidemijo #koronavirus

»Po vseh dostopnih podatkih se #Slovenija danes uvršča med najuspešnejše evropske države v boju z epidemijo #koronavirus. Včeraj je delovna skupina @vladaRS ob sodelovanju strokovnjakov @MinZdravje podrobneje preučila stanje doma in v soseščini ter oblikovala predlog možnih dodatnih sprostitev omejitvenih ukrepov za mesec maj in junij 2020,« je tvitnil premier Janez Janša in dodal, da bo »vlada delo nadaljevala 29.4.2020 po pridobitvi najnovejših podatkov o razvoju epidemije doma in v soseščini«.

 

»Nato pa bo @vladaRS sprejela ustrezne odločitve. Upoštevaje še vedno zelo resno stanje v naši neposredni soseščini in negativne izkušnje tistih držav, ki se borijo s ponovljenimi izbruhi epidemije, bodo številne omejitve v predvidljivi prihodnosti še vedno veljale tako pri nas kot drugod po #EU, veliko aktivnosti pa bomo lahko kljub temu ponovno vzpostavili upoštevaje tri osnovna pravila obnašanja: razkuževanje rok in stičnih mest, držanje varne razdalje ter uporaba zaščitnih mask tam, kjer to (razdalja) ni mogoče. Strokovnjaki pri nas in drugod po #EU pospešeno pripravljajo t.i. “korona standarde” za različne dejavnosti, na podlagi katerih bodo posamezne rizične aktivnosti, storitve in panoge, vključno s šolstvom, turizmom in javnim prometom, lahko ponovno delovale v vsaj omejenem obsegu tudi v pogojih epidemije #koronavirus,« je še zapisal na Twitterju predsednik vlade Janez Janša.

Zadnje novice

Sorodne vsebine