16.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Predsednik vlade Janez Janša na srečanju z vodji stalnih predstavništev držav članic EU v Bruslju

Piše: Gov.si

Predsednik vlade Janez Janša se je danes v Ljubljani srečal z vodji stalnih predstavništev držav članic EU v Bruslju, ki se v Sloveniji mudijo na tradicionalnem obisku Slovenije kot predsedujoče Svetu EU. Na srečanju je predsednik vlade z veleposlaniki izmenjal poglede o najbolj aktualnih EU temah, ki so na dnevnem redu odbora stalnih predstavnikov (Coreper II) in Evropskega sveta – srečanja predsednikov vlad in držav.

Govora je bilo o prioritetah slovenskega predsedovanja Svetu EU, o pomenu strateške avtonomije EU, o pomenu varnosti pred kibernetskimi napadi, gospodarskem okrevanju po pandemiji COVID-19 in o razmerah, povezanih z aktualnim dogajanjem v Afganistanu in migracijskimi tokovi.

foto: gov.si

V pogovorih je bilo veliko pozornosti usmerjene tudi na vprašanje širitve EU na Zahodni Balkan, pri čemer je predsednik vlade izpostavil oktobrski vrh, ki bo potekal v Sloveniji, in orisal tudi nekatere zgodovinske dogodke, povezane z regijo. Sogovorniki so izmenjali tudi stališča glede vprašanja Vzhodnega partnerstva. 

foto: gov.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine