15.7 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel je letos hodil na KPK, ki ga je postavila na laž

Piše: A. Ž. (Škandal24)

Visoki javni funkcionar, ki po funkciji bdi nad porabo javnega denarja in ga je Komisija RS za preprečevanje korupcije (KPK) postavila na laž, Tomaž Vesel, je prav v obdobju, ko se je to dogajalo, obiskal komisijo. To razkriva dokument o obiskih, ki smo ga prejeli od KPK. Vesel je bil na KPK 15. januarja letos, o čemer priča spodnji izsek iz dokumenta.

Datum je zanimiv ravno z vidika razkritja Veselovega laganja. V korist njegovemu obilnemu postranskemu zaslužku – pri MEdnarodni nogometni zvezi (FIFA) ob plači vsako leto pobere še 202 tisoč evrov – in to v nasprotju z veljavno zakonodajo, da je lagal, da naj bi imel urejene zadeve pri KPK, pa smo razkrili 27. januarja letos. Več na spodnji povezavi.

 

 

Vesel sicer po pričevanju naših virov na KPK zahaja tudi po zasebnih opravkih. Tudi o tem smo spraševali komisijo, a podatka nismo prejeli. Odločbo, ki jo je podpisala Mateja Podjed-Fabjančič, lahko preberete v celoti spodaj ali na povezavi: KPK_Tomaž Vesel.

K Šarcu skrivaj po denar

Leta 2019 smo razkrili, da je hodil Vesel leta 2019, ko je bil predsednik vlade Marjan Šarec, s predsednikom ustavnega sodišča Rajkom Knezom skrivaj jamrati nad plačnimi nesorazmerji in fehtariti za denar. In to v trentku, ko je bila na mizi presoja ustavnosti proračuna.

 

 

 

 

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine