-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Predsednik Borut Pahor za sodnico Ustavnega sodišča RS predlagal radikalno levičarko

Piše: Ana Horvat (Nova24tv.si)

“Aktivistka Soroševega inštituta kandidatka za Ustavno sodišče? Bog se usmili Slovenije,” je zapisal nekdanji premier Janez Janša na Twitterju. Tako je komentiral dejstvo, da je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor predsednici Državnega zbora Republike Slovenije Urški Klakočar Zupančič posredoval predloge štirih kandidatur, med katerimi je za sodnico Ustavnega sodišča RS predlagal kandidatko doc. dr. Nežo Kogovšek Šalamon, radikalno levičarsko aktivistko s pogledi na svet, ki bi jo v vsaki normalno delujoči evropski državi povsem diskvalificirali od opravljanja vsake visoke funkcije v pravosodju, kaj šele tiste najvišje, najuglednejše in najpomembnejše.

Predsednik republike je ocenil, da kandidatka Neža Kogovšek Šalamon izpolnjuje zahtevane strokovne kriterije za opravljanje funkcije, za katero je predlagana, logično pa je, da levičarska aktivistka uživa tudi potrebno podporo za izvolitev. In kako ne bi bila prava in odobrena s strani Golobove vlade, ko pa Kogovškova slovi po svoji “liberalni migrantski politiki”, medtem ko predava o tem, kako se migrantov ni treba bati, da moramo pospraviti predsodke in poskrbeti, da se migranti čim bolje integrirajo v našo družbo. Za Uradni list Republike Slovenije (?!) je predavala na seminarju “Upravno pravo, človekove pravice in ranljive skupine: Primer LGBT prosilcev za azil”. Gre očitno za osebo, ki je zelo angažirana pri agendi “uvoza” novih levih volivcev v Slovenijo.

“Odprimo meje za vse”

“Verjetno nova ustavna sodnica“, je komentiral Igor Pirkovič posnetek, ki ga je objavil na Twitterju. Na njem Kogovškova predava o migrantih v letu 2015 pred začetkom migrantskega vala, ki je preplavil Evropo, posnetek pa je naslovljen z naslovom “Odprimo meje za vse”.

 

Realnost je taka, da Neža Kogovšek Šalamon še zdaleč ni ugledna pravnica na nivoju očetov slovenske ustave (Jerovšek, Jambrek), njeni pogledi so za demokratsko Evropo odločno preveč levičarsko usmerjeni, sploh za nekoga v pravosodju, Od leta 2012 do 2018 zaposlena na zloglasnem izrastku anarholeve postkomunistične politične elite – Mirovnem inštitutu, ki ga sponzorira tudi mednarodni finančni terorist George Soros, ki se zavzema za podobno agendo).

 

 

Naj spomnimo. Mirovni inštitut je “strateški center” za utrjevanje marksizma, komunizma, protidružinskih ideologij, širjenja t. i. reproduktivnih pravic in radikalnih interesov LGBTQ. Že od ustanovitve 24. aprila 1991 se bogato napaja z denarjem davkoplačevalcev. Gre za organizacijo, ki se je med drugim fantastično specializirala za črpanje proračunskih sredstev.

Njeno imenovanje zagotovo prinaša hude posledice

Zaskrbljujoče je pomisliti na posledice, ki jih lahko prinese njeno imenovanje za najvišjo pozicijo Ustavnega sodišča. Če takšna oseba postane ustavna sodnica, je to najneposrednejši napad na suverenost Slovenije doslej. Če se že tako radikalno levi sestavi ustavnega sodišča pridruži skrajno leva aktivistka, je suverenostjo Slovenije in slovenskih meja konec – kako bi jih sploh uveljavljali, če najvišji predstavniki pravosodja NE VERJAMEJO v meje? To smo lahko videli med pandemijo koronavirusa, kjer so ustavni sodniki s sabotiranjem protikoronskih varnostnih ukrepov Janševe vlade poskrbeli, da je marsikateri starostnik zadnjič v življenju zajel sapo. Nad njenim imenovanjem so zgroženi tudi mnogi uporabniki Twitterja, med katerimi so številni zapisi, kot je naslednji: In zdaj bo njihova Neža postala ustavna sodnica … @BorutPahor se vam ne zdi, da ste s predlogom Neže Kogovšek Šalamon zabili žebelj v krsto Slovenije????? Še je čas, da spremenite odločitev!”

 

Še enkrat smo enako lekcijo videli, ko je Ustavno sodišče s povsem ideološko razlago (ki jo je na koncu v ločenem mnenju raztrgal ustavni sodnik Jaklič) zakonodajalcu naložilo, da spremeni zakonodajo tako, da bi istospolni partnerji lahko posvajali otroke. Gre za posilstvo prava in teptanje volje ljudstva, ki jo je trikrat izrazilo na referendumu. Ustavno sodišče, polno skrajno levih aktivistov, je protidržavni element, ki deluje proti volji ljudstva in interesom države.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine