15.8 C
Ljubljana
sreda, 22 septembra, 2021

Predsednik Borut Pahor je včeraj sprejel predsednika Rotary International Holgerja Knaacka, s katerim sta govorila o svetu brez plastike.

Piše: C. R.

Predsednik Borut Pahor je včeraj sprejel predsednika Rotary International Holgerja Knaacka, s katerim sta govorila o svetu brez plastike. Med drugim sta se dotaknila pobude adijoplastenka.si. Ta je nastala v okviru Rotary Slovenija in cilja na to, da bi Slovenija v petih letih postala prva država na svetu brez uporabe plastenk za enkratno uporabo.

Holger Knaack se je na včerajšnjem sprejemu Pahorju zahvalil za podporo, ki jo je izkazal gibanju adijoplastenka.si. Tega je Rotary Slovenija predstavil na Bledu pred mesecem dni. Po Knaackovih besedah gre za izjemen poslovni model, za socialno inovacijo, ki bo prispevala k rešitvi globalnega okoljskega problema odlaganja plastike za enkratno uporabo v naravo, so zapisali v predsednikovem uradu.

Pahor je ob tem izpostavil, da je urad predsednika, tudi ob spodbudi njihovega projekta, že postal urad brez plastenke, do konca leta pa si bo prizadeval odpraviti iz svoje rabe tudi vso plastiko za enkratno uporabo. S tem želi predsednik Borut Pahor pokazati osebno zavezanost in tudi s sodelavci v uradu predsednika prispevati k varovanju okolja, so dodali v sporočilu za javnost.

Sprejema sta se udeležila tudi dosedanji guverner Rotary Slovenija Iztok Seljak in asistent guvernerja za okolje Janez Podobnik.

Pahor je sogovornike seznanil tudi z delovanjem predsednikovega stalnega posvetovalnega odbora za podnebno politiko. Odbor deluje od novembra 2019 in s podajanjem priporočil odločevalcem prispeva k oblikovanju slovenske podnebne politike in trajnostnemu razvoju, poroča STA.

Zadnje novice

Sorodne vsebine