22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec o politično zrežiranem medijskem linču, katerega je bila deležna

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“V ugotovitvah KPK je na podlagi mojih dokazil jasno zapisano, da sem nočitev v Izoli in strošek Vina Kras plačala sama. To je preiskava KPK, zanimivo, ugotovila šele v drugem osnutku poročila. Pri preiskavi je bilo ugotovljeno, da iz tega naslova nisem pridobila nobenih koristi,” je za javnost sporočila nekdanja prvakinja DeSUS in aktualna predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec, ki je pred meseci po krivici doživela medijski pogrom. 

KPK je v svojem včerajšnjem poročilu v povezavi z navedbami župana Izole Danila Markočiča v zvezi z lanskoletno nočitvijo tedanje kmetijske ministrice Aleksandre Pivec v izolskem hotelu ugotovila, da je tamkajšnji župan lagal. Lokalni politik je sicer navedel, da je “občina Izola je poravnala stroške dveh noči bivanja v hotelu za ministrico in osebje njene varnostne službe …” S tem je omogočil, da je bil Komisiji poslan odgovor, ki se ne ujema z dejstvi oziroma resničnim stanjem. Kot so še pojasnili, “je mogel in moral vedeti, da pojasnilo v delu, ki se nanaša na poravnanje stroškov za osebje ministričine varnostne službe, ni resnično”.

Predsednica stranke Naša dežela Pivčeva pa v zvezi z ugotovitvami KPK sporoča naslednje: Ker ne pripadam izbranim privilegiranim političnim elitam, sem bila, kljub temu, da sem vse stroške nastanitve v Izoli plačala sama, obtožena kršitev politične integritete, deležna sem medijskega linča ter politične lustracije, ki še kar traja.” V ugotovitvah KPK je na podlagi njenih dokazil in pojasnil v zvezi s tem primerom jasno zapisano, da je stroške nočitev v Izoli in v primeru Vina Kras plačala sama. To je preiskava KPK, zanimivo, ugotovila šele v drugem osnutku poročila. Pri preiskavi navedenih primerov je bilo ugotovljeno tudi, da iz tega naslova ni pridobila nobenih koristi.

Predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec (foto: Twitter)

Za Slovenijo bi bilo zelo dobro, če bi se na enak način in z enako vnemo obravnavalo vse primere, kjer obstajajo dvomi o nepravilnostih. “Tudi takrat, ko so vpleteni člani izbranih privilegiranih elit in vodstva eminentnih državnih institucij, ki so varuhi delovanja pravne države,” je še prepričana Pivčeva. Spomnimo: Dnevnik je pred meseci objavil članek z naslovom “Pivčeva je lagala o plačniku izleta”, kjer Pivčevo ponovno napada zaradi njenega lanskoletnega obiska v hotelu Marina v Izoli. Pri tem so v tranzicijskem občilu zapisali, da sta bila hotelska gosta celo njena otroka, in to na stroške izolske občine. Pa ne samo enkrat. Lažnive navedbe glede njenih otrok in njihovega podlega vpletanja v zgodbo so v stranki Naša dežela tedaj zavrnili in ostro obsodili. Laž je nesmrtna tuša komunizma, Dnevnik pa še dandanes zvesto sledi tej nečastni tradiciji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine