2 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Pred novim protestom grožnje z vislicami in državnim udarom – Zakaj naše tožilstvo in sodstvo to dopuščata?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Tožilstvo, sodstvo, večinski mediji, leva opozicija – vsem je skupno to, da vsaj posredno podpirajo proteste, nasilništvo in ploskajo tistim, ki namenoma kršijo protikoronske ukrepe. Tudi za grožnje s smrtjo se ne zmeni nihče – če te slučajno ne doletijo prvorazrednih. Kaplja čez rob je padla na nedavnem glasovanju o noveli zakona o varstvu javnega reda in miru – z njeno zavrnitvijo je tranzicijska levica na stežaj odprla vrata nadaljnjemu pljuvanju, grožnjam in morda še hujšim napadom. Prvorazredni verjamejo, da so nedotakljivi, zato si privoščijo prav vse.

“Državni udar! Drugega izhoda več nimamo, kot da blokiramo Slovenijo in jo tako zaščitimo. Samo tako lahko še zaščitimo nas in svoje otroke,” je bilo zapisano na Facebook strani Resni.ca, dodana pa sta bila še populistična ključnika upor ljudstva in moč svoboda ljudem. V videu je organizator anticepilskih protestov nanizal še nekaj klasičnih nebuloz, ki jih sledilci njegove sorte radi slišijo. Torej o protiustavnosti ter nezakonitosti ukrepov, kratenju osebne svobode in tako naprej. Nekaj stavkov se je verjetno nekdanji policaj, ki naj bi ga iz policijskih vrst odpustili, naučil tudi od Marka Potrča, retorika je namreč precej podobna.

“Odkrita grožnja z državnim udarom je mogoča samo zato, ker sta tožilstvo in sodstvo s svojo tiho podporo nasilništvu, ploskanju kršiteljem proti covid-19 ukrepom in grožnjam s smrtjo ustvarili ozračje kaosa, kjer prvorazredni verjamejo, da so nedotakljivi,” je izpostavil predsednik vlade Janez Janša. Zanimivo je, da so medtem na Facebook strani Resni.ca že spremenili vsebino in dopisali, da je oblast tista, ki izvaja državni udar, češ da oni z udarom niso grozili. Glede na to, da Zoran Stevanović proteste izrablja kot svojo politično kampanjo, si seveda nekih hujših ekstremov ne sme privoščiti. V lovu za volilnimi glasovi je bilo očitno besede bolj varno popraviti. Blokada Slovenije pa zanj ne pomeni državnega udara? Tega dela namreč ni popravil, tako da si še vedno lahko ustvarimo realno sliko.

 

Z državnim udarom grozi obsojen kriminalec
Stevanović sicer ni edini, ki grozi z državnim udarom. Tudi kriminalec Zoran Mojsić, ki večkrat odkrito grozi premierju Janši, je v svojem zadnjem sporočilu zapisal, da se lahko pričakuje državni udar, če se Janša ne bo sestal z njim na štiri oči. Tega naj bi izvedli policija, vojska in ljudstvo, ki imajo po besedah Mojsića premierja že počasi dovolj. Z enim izmed zadnjih odlokov je bilo med drugim določeno, da morajo pogoj PCT izpolnjevati vse osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami oziroma so udeležene v okoljih ali dejavnostih, kjer obstaja neposredna nevarnost za izbruh okužbe in s tem nevarnost za zdravje. Med te poklicne skupine spadajo tudi policisti in vojaki – kar pa nekaterim iz njihovih vrst ni všeč.

Foto: Facebook

Za politike naj bi bile vislice “sodba v imenu ljudstva”
Tudi Mojsić bi bil zlahka privrženec Stevanovićeve Resni.ce, v komentarjih na njihovi Facebook strani lahko najdemo več posameznikov njegovega kalibra. Eden izmed jih je tako zapisal: “Mislim, da je tole rešitev en kubik lesa za streznitev naših politikov in teh modelov, ki se imajo za stroko pa po vrsti od največjega lopova naprej do zadnjega..pa bo svet lepši..to je sodba v imenu ljudstva.“

Zraven je dodal še zgovorno fotografijo vislic.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine