18.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 4 julija, 2022

Pred 30 leti tanki JLA, včeraj kolesarji motili proslavo! Nesramno žvižgali ob minuti tišine za spomin na umrle v vojni za Slovenijo

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

“Ko minute spomina na umrle v vojni za Slovenijo ne more preglasiti divjanje ene druge proslave,” se je na škandalozno obnašanje Jenullovih protestnikov in ljubiteljev leve opozicije KUL odzval scenarist proslave Igor Pirkovič. Ti so si privoščili celo žvižganje med spominom na umrle v vojni za Slovenijo. 

Slovenija je praznovala 30. obletnico svoje samostojnosti na Trgu republike. Tudi tokrat ni minila brez škandalov. V spomin na vse žrtve vojne za Slovenijo so se ob minuti molka slišali žvižgi Jennulovih protestnikov, ki so pripravili svojo proslavo na Prešernovem trgu. To ni bilo vse. Svojo nekulturno obnašanje so še  stopnjevali. Podobno so se žvižgi in drugi moteči zvoki slišali med govorom predsednika države Boruta Pahorja, med blagoslovom osamosvojitvene lipe in molitvijo za domovino. Spomnite se samo lanske proslave, ko je režiser Preboja Dejan Babosek zmerjal člane častne čete SV za izdajalce, “umetnik” Zlatan Čordič pa je vdrl z megafonom na proslavo.

protest 26.6.2021
foto: Polona Avanzo

Na novo politično provokacijo se je odzval tudi minister Aleš Hojs. Omenjeno potezo je označil za huligansko ter bil kritičen do levih strank Tanje Fajon, Luke Mesca in Marjana Šarca. Dejanja biciklistov pod njihovim patronatom pa so ga spomnile na mige in tanke JLA pred tridesetimi leti. Kritičen do poteze protestnikov je bil tudi poslanec SDS Branko Grims. Moteče posameznike je poimenoval za hordo brezvestnežev, ki so naklepno motili državno proslavo. “Gre za sramotno početje bednih ljudi, ki sovražijo Slovenijo in svoj lastni narod.”

Jenullovi protestniki si lahko privoščijo vse, tudi sramotno žvižganje ob spominu na umrle v vojni za Slovenijo
Kritično se je poleg scenarista proslave Igorja Pirkoviča oglasil tudi politični analitik Božidar Novak. Žvižge ob molku žrtvam vojne za Slovenijo pa je označil za poden. Vse to se lahko dogaja, če vse to spodbuja večina novinarske ekipe na informativnem programu RTV Slovenija. Predvsem novinarke komaj čakajo na nove poteze Jenulla.

protest proslava 26.6.2021
foto: Polona Avanzo

Prav Jenullovi protestniki, levi del opozicije in tranzicijski mediji že od lanskega februarja kričijo, da je v Sloveniji padla demokracija in živimo v diktaturi. Enako, da ne morejo svobodno izražati svoja mnenja in je ogrožena medijska svoboda. Vse to so laži in manipulacije tranzicijskih medijev. Pri tem pa ne čutijo nobenega sramu, ko se z očitnimi lažmi prodajajo tujim medijem in “mednarodnim” novinarskim organizacijam.

protest proslava 26.6.2021
foto: Polona Avanzo

Tokrat so presegli mejo. Vendar, ko ti je dovoljeno vse, lahko počneš, karkoli želiš. To zelo dobro vedo Jenull in preostali sovoditelji protestov. V primeru, da policija končno začne proti njim delovati po zakonodaji, pa hitro kričijo o “nasilju robocopov”. Ja, takšna je naša Slovenija po tridesetih letih slovenske samostojnosti. Prišli smo tako daleč, da se žvižga ob spominu na mrtve ali pa se slovenske vojake zmerja z izdajalci.

Sorodne vsebine