3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Prebivalci ob meji, POZOR! Pravi val ilegalnih migrantov šele prihaja: samozaščitite in organiziorajte se, zavarujte žene in hčere, če tega ne zmoreta Boštjan Poklukar in Marjan Šarec!

Iz Bosne in Hercegovine (BiH) prihajajo skrb vzbujajoče informacije. Kot poroča več bošnjaških portalov, se je število ilegalnih migrantov, ki prihajajo v Unsko-sanski kanton (USK), od koder gredo proti Sloveniji, v zadnjih dneh potrojilo. Zadeva je še hujša: center Salakovac v BiH naj bi postal center za družine borcev Islamske države.

Dogaja se, kar smo večkrat opozarjali: huda kazniva dejanja (ugrabitev, napadi z noži, pretepi), ki jih zagrešijo ilegalni migranti, so vsa pogostejša. In očitno jih bo še več. Na severozahodu BiH se kopičijo ilegalni migranti (letos jih je prišlo tja že 18.000), ki imajo en sam cilj – prek Hrvaške v Slovenijo in naprej v Italijo (TUKAJ). Na poti pa skušajo svojo namero uresničiti z vsemi sredstvi, tudi nasilnimi.

Prava grožnja pa prihaja iz migrantskega centra Salakovac. Sehima Borovac, ministrica za človekove pravice in begunce v BiH, je izjavila, da bo center Salakovac postal center za družine borcev iz Sirije. Lokalne oblasti so se že oglasile in glasno protestirale, češ da bi to imeli katastrofalne posledice za varnostne razmere v BiH.

Zadnje novice

Sorodne vsebine