4.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Preberite v Demokraciji: Oče se bori za skrbništvo nad otrokoma, ker nekdanja partnerka zdaj živi z obsojenim morilcem!

Zgodbo Senada Gigovića gledalke in gledalci oddaje Drugorazredni poznajo že dlje časa. Delavec, ki je pred leti v Novo Gorico prišel iz Bosne in Hercegovine, se je v razmerje zapletel s Slovenko, za katero se je pozneje izkazalo, da je zdravljena narkomanka.

 

Ker z njunima otrokoma ni ravnala odgovorno, se je par razšel, CSD Nova Gorica pa je razsodil, da sta lahko sinova vsak drugi konec tedna pri očetu.

Gre za nekdanjega obsojenega morilca …

Zadeva se je hudo zapletla, ko je nekdanja Gigovićeva partnerka spoznala novega moškega in se z njim zapletla v razmerje. Gre za nekdanjega obsojenega morilca, ki je pred leti na grozljiv način ubil drugega moškega, s katerim je bil v homoseksualnem razmerju. A ker je moški zaporno kazen prestal, je po slovenskih zakonih danes svoboden človek. Gigovića vseeno že od začetka močno skrbi, ker otroka živita s takšnim človekom, zato je na CSD ves čas vztrajal, naj otroka dodelijo njemu. To se ni zgodilo, saj je socialna delavka prijateljica matere otrok, že od začetka opozarja Gigović. Še več, CSD je stike z otrokoma omejil njemu, dokler svoje odločitve zaradi medijskih pritiskov ni spremenil.

Mama želela nasilje novega partnerja prikriti

Za našega sogovorca zgodba seveda ni končana. Na družinskem sodišču čaka na razsodbo njegove tožbe, s katero želi doseči, da se otroka v stalno skrbništvo dodelita njemu. Najbolj problematično zanj je namreč to, da mati otroka pogosto pušča sama s svojim novim partnerjem, ta pa ju očitno pretepa. To mu je prejšnji teden priznal starejši sin. Jasno, srhljivka za vsakega vestnega roditelja.

»Otrok mi je jokal, da ga oni tip pretepa. Takoj sem poklical 113, oglasili smo se na policijski postaji. Naredili so zapisnik in poklicali sodno izvedenko, ki pa jih je zavrnila z besedami, da so bile dan prej pri moji nekdanji partnerki socialne delavke in da niso ugotovile nič nenavadnega,« razlaga Gigović in opozarja, da tudi mati otrok prikriva grehe novega partnerja. »Nazadnje sinov ni želela spustiti iz avta. Otroka sta mi povedala, da jima je zabičala, naj nikomur, niti v šoli, ne povesta, da ju je očim udaril!«

(Celoten članek si preberite v novi številki revije Demokracija.)

Zadnje novice

Sorodne vsebine