10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Preberite pismo obupane babice, ki je s snaho in vnukom čakala v ordinaciji na pregled: Temnopolti tujci z otrokom, ki že hodi, imajo absolutno prednost v čakalni vrsti pred naročenimi dojenčki!

»Oče tik k vratom v ordinacijo, nestrpno maha s papirji (rumena mednarodna knjižica cepljenja po izgledu?) in tolče z nogo, trka na vrata. Mlade mamice so tiho, a gledajo. Rečem v angleščini: ne trkat, bodo poklicali. Vsi čakamo in…čakamo.. šele malo po enajsti pride zdravnica in temnopoltega prišleka prvega (!!!) povabi v ordinacijo,« je v pismu zapisala obupana babica.

Pismo objavljamo v celoti:

»Včeraj dopoldne v Ljubljani , 31. avgust 2018. Naš malček naročen na pregled ob 10.30. Pridemo 10.15, za nami še ena mama prav tako 10.30? Pa druga ob 11h. Ob 11h še ni zdravnice, sestra samo reče da je v ambulanti za bolne. Malo pred 11uro pride oče temnejše poti s fantkom v naročju, za njim še mama zavita v ruto. Postavi se v ozadje.

Oče tik k vratom v ordinacijo, nestrpno maha s papirji (rumena mednarodna knjižica cepljenja po izgledu?) in tolče z nogo, trka na vrata. Mlade mamice so tiho, a gledajo. Rečem v angleščini: ne trkat, bodo poklicali. Vsi čakamo in…čakamo.. šele malo po enajsti pride zdravnica in temnopoltega prišleka prvega (!!!) povabi v ordinacijo, pride še mama. In čakamo in čakamo pri zdravnici, ki vsem mamam kot se izkaže vedno pove, da imajo njihovi samo nekaj mesečni otroci pravico do 12 minut obravnave. Ne dovoli nobenih dodatnih vprašanj staršev. Šele med čakanjem se mamicam pove, da bo še odvzem urina. To je hud problem z dojenčki po tolikem čakanju čez naročeni termin! Zakaj niso napovedali že ob vabilu! To, da je zdravnica z juga bivše države, tudi pove nekaj o njej!

Skratka temnopolti tujci z otrokom , ki že hodi, imajo absolutno prednost v čakalni vrsti pred naročenimi dojenčki! Obravnavan je bil vsaj pol ure!

To, da so očitno prišli iz ambulante za bolne otroke v ambulanto za zdrave otroke, ki so čakali na cepljenje, zdravnice ni motilo! Ni se niti preoblekla. Se je ta ‘babnica’ vprašala, da ogroža vse zdrave otroke z neprecepljenim tujim otrokom???

To ni bilo prvikrat. zadnjič je tako čakal dvajsetletni tujec z »bolečim grlom«, ki je bil kot že prej 1x pri tej zdravnici. Med zdravimi otroki!!

Medve s snaho sva bili čisto iz sebe. To, da je bila zdravnica neljubezniva do našega otročka je milo povedano. Gremo še na odvzem krvi, kjer mu laborant zareže v prstek. Rana se ni zacelila niti doma po eni uri!

Na poti domov po  hudem dopoldnevu čakam na prehodu za pešce na Trubarjevi pri Zmajskem mostu, proti ‘Prešercu’. Rdeča luč bo še 18 sec. Z druge strani v rdečo skupina 9 migrantov na kolesih  prečka Resljevo, ustavi promet in s kolesi kar med stoječe pešce. Vsi so se jim umaknili! Jaz ne!

Do kdaj bomo še prenašali to nasilje zdravnikov in brezobzirnih  tujcev?

Kdaj bodo zasebne pediatrične ordinacije s koncesijo? Teh ‘freh’ žensk ne prenašam več. Uvesti posebne psiho teste za specializante pediatrije.

Babica, za pomoč in obrambo snahi in vnuku (ime je znano naslovniku, op.p.)«

Ime in priimek babice hranimo v uredništvu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine