16.5 C
Ljubljana
sobota, 30 septembra, 2023

Pravi obraz evtanazije: ko smrtonosni koktelj ne prime, bolnika medicinsko osebje zaduši z blazino

Piše: Kavarna Hayek

Zagovorniki evtanazije trdijo, kot ima vsak »pravico do dostojnega življenja«, ima vsak »pravico do dostojne smrti«. Dostojno smrt naj bi zagotovilo predčasno končanje življenja, in sicer s smrtonosno injekcijo, kar naj bi zagotavljalo »spokojen in miren« odhod v onostranstvo. Toda kaj se zgodi, ko stvari ne gredo tako, kot bi si želeli goreči verniki kulture smrti?

Iz Belgije prihaja grozljiva zgodba, ko smrtonosni koktelj zdravil in mamil ni končal življenja 36-letne Alexine. Ko je zdravstveno osebje videlo, da evtanazija ni uspela, so medicinske sestre z blazino zadušile nesrečnico, medtem ko so v drugi sobi njeni bližnji, ki so jo želeli spremljati na njeni zadnji poti, slišali njene krike, poroča belgijski Le Soir.

Alexina Wattiez je zbolela za rakom v terminalni fazi (neizbežna smrt je blizu). Leta 2021 so ji zdravniki rekli, da ne bo preživela še eno leto. A je, vendar se je do spomladi 2022 njeno zdravje poslabšalo do te mere, da je izbrala kontroverzni belgijski program evtanazije (Belgija je evtanazijo legalizirala leta 2002), da bi končala svoje življenje na način, za katerega je upala, da bo bolj miren in manj boleč.

Na Alexinino žalost je bila njena smrt vse prej kot mirna. Potem ko koktajl mamil in zdravil ni končal njenega življenja, so Alexino medicinske sestre zadušile z blazino. Le Soir je poročal, da sta bila Alexinin partner Christophe Stulens in njegova 15-letna hčerka Tracy tam, ko so zdravnik in dve medicinski sestri prišli na dom, da bi izvedli protokol evtanazije. »Po kratkem nočnem spancu me je zbudila medicinska sestra in mi povedala, da je Alexina zelo slabo,« je povedal Stulens: »Nato je zdravnik vzel nekaj injekcij in ter vprašal, ali se želimo posloviti.« Stulensu in hčerki so rekli, naj počakata zunaj, zato sta odšla na teraso, a tisto, kar sta mislila, da bo mirna smrt, se je hitro spremenilo v grozljivo: zaslišala sta kričanje. »Prepoznal sem njen glas,« pripoveduje Stulens: »Potem smo jo videli ležati na postelji z odprtimi očmi in usti.«

Belgijski De Telegraph je poročal, da je obdukcija pokazala, da je Wattiezova umrla zaradi zadušitve, …..

Nadaljevanje si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine