8.2 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

(POZOR, ZA LEVIČARJE VZNEMIRLJIVA VSEBINA!) Sveta Nedelja, kraj, kjer ukinjajo ali zmanjšujejo davke, proračun pa kljub temu poka po šivih!

Sveta Nedelja je kraj in istoimenska občina v bližini Zagreba. Šteje 14 naselij in ima 18.000 prebivalcev. Večkrat je bila razglašena za kraj, kjer je življenje najboljše.

Posebnost občine je, da ukinja ali zmanjšuje lokalne davke in prispevke za občane in podjetnike. Kljub temu njihov proračun znaša okoli 100 milijonov kun, kar je več kot v kakšni drugi večji občini. In to je levičarjem in MSM medijem nerazumljivo: nižji davki, več denarja v občinsko blagajno. Ker si tega ne znajo razložiti, o tem ne poročajo.

Sveta Nedelja ima toliko denarja, da ga ne more zapraviti, zato sta se pred dnevi župan Dario Zurovec in podžupan Davor Nađi odločila, da bosta dajatve še dodatno znižala ali odpravila.

Tokrat bo občina odpravila dajatev za taksiste. Vsako mesto taksistom proti plačilu izdaja dovoljenje za opravljanje dejavnosti, v občini Velika Nedelja bo zdaj dovolj samo prijava, da si taksist. Dovoljenja ne bo treba več plačati.

Znižali so tudi turistično takso, in sicer na 150 kun, kar je zakonski minimum. Tudi to takso bi povsem odpravili, a zakon na državni ravni tega ne dopušča.

»To je le drugi krog davčnih razbremenitev,« je na Facebooku napovedal Nađi. Kar pomeni, da bo Velika Nedelja postala še bolj davčno prijazna za občane in podjetnike.

Zadnje novice

Ste videli nesrečo?

Sorodne vsebine