23.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Pozivi k odstopu Šarca so se že začeli, saj ta ni sposoben zagotavljati varnosti slovenskih državljank in državljanov!

Varnost je ena in nedeljiva. Najprej je potrebno sklicati Svet za nacionalno varnost /…/ poleg tega je potrebno okrepiti nadzor južne meje. Na nekaterih njenih delih jo namreč ilegalni migranti prečkajo dobesedno v kolonahNedopustno je, da je meja na določenih delih popolnoma nezavarovana. Očitno je, da je tako zato, ker so se tako odločili. Vlado javno pozivam k odstopu, če ni sposobna zaščititi slovenskih državljank in državljanov,” se je na dogodek ugrabitve v imenu največje opozicijske stranke SDS odzval poslanec mag. Branko Grims.

 

Poslanec SDS mag. Branko Grims je v četrtek na novinarski konferenci v odzivu na ugrabitev 79-letnega Mirka Moravca iz Bele krajine povedal: “Zgodba, ki se je odvila včeraj in ki smo ji priča od novega leta dalje, kaže, kako zelo so se motili tisti, ki so mislili, da je tema z ilegalnimi migranti končana in da so stvari, povezane z njimi, rešene in urejene. Seveda niso. Za Slovenijo se je vse skupaj šele začelo. Včeraj je vrag odnesel šalo.” Ob tem je poudaril, da sta ugrabitev in prevoz zvezanega 79-letnika v prtljažniku avtomobila kriminalni dejanji: “Ne vem, če se vsi zavedamo, kakšno srečo je imel ta človek, kakšno srečo smo imeli vsi državljani in državljanke in seveda tudi Vlada Republike Slovenije, da se temu človeku ni kaj hujšega zgodilo.”

Ilegalni migranti tudi v Sloveniji postajajo vse agresivnejši. Ob tem padca ISIS-a in islamskega kalifata pomenita, da prihajajo v Evropo tudi tisti, ki so se tam borili. Grims ob tem navaja velik vpliv političnih interesov na migrantsko krizo: “Če bi politika ravnala drugače, se nič od omenjenega z migranti ne bi moglo zgoditi. Potem se ne bi zgodilo to, kar se je zgodilo v letih 2015 in 2016, tisti popularni tok, ki smo mu rekli ´Cerar ekspres´. Ne bi se zgodile kvote, ne bi se zgodilo to, čemur smo priča danes.”

Z nespoštovanjem zakonov in pravnih aktov je začela prejšnja vlada Mira Cerarja, s tem pa nadaljuje tudi sedanja vlada pod vodstvom premierja Marjana Šarca, ki je za katastrofalno stanje na področju ilegalnih migracij soodgovoren. Kot poudarja Grims, se je dal z Marakeško pogodbo ilegalnim migrantom napačen signal. Neizpodbitna je tudi odgovornost Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij (PIC): “Njihovi predstavniki hodijo v Bosno in Hercegovino in tam spodbujajo ilegalne migrante, naj vdrejo preko meja Republike Slovenije. Ob tem jim že tam posredujejo navodila, kako naj se obnašajo, ko enkrat prestopijo slovensko mejo.” Neverjetno je tudi, da se vlada sama hvali, kako dobro sodelujejo s PIC-om in Mirovnim inštitutom.

Vlada ni sposobna zagotavljati varnosti
Na problematično vlogo tistih, ki spodbujajo migrante, naj vdrejo v Slovenijo, so v SDS opozarjali že neštetokrat. Za zaščito slovenskih državljank in državljanov je, kot poudarja Grims, potrebno takoj ukrepati: “Varnost je ena in nedeljiva. Najprej je potrebno sklicati Svet za nacionalno varnost /…/ poleg tega je potrebno okrepiti nadzor južne meje. Na nekaterih njenih delih jo namreč ilegalni migranti prečkajo dobesedno v kolonahNedopustno je, da je meja na določenih delih popolnoma nezavarovana. Očitno je, da je tako zato, ker so se tako odločili. Vlado javno pozivam k odstopu, če ni sposobna zaščititi slovenskih državljank in državljanov.”

V prvih treh mesecih je bilo zabeleženih 1.600 migrantov, ki so nedovoljeno prišli v Slovenijo, ocenjuje pa se, da jih je v resnici prišlo vsaj trikrat toliko. Kot trdi Grims, “to predstavlja izjemno nevarnost za vse državljane in državljanke brez izjeme. Seveda še najbolj za ranljive skupine, za starejše, za ženske in za otroke. Vlada je torej dolžna storiti tiste korake, ki bi jih po zakonu že zdavnaj morala”. Obenem je poslanec prepričan, da se bodo, če se bo aroganca Šarčeve vlade nadaljevala, ljudje začeli samozaščitno organizirati.

Zadnje novice

Sorodne vsebine