6.9 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

Povezave med sodobnim terorizmom in komunizmom

Piše: A.S.

Youtube kanal LibertyRocks je že pred časom objavil zanimiv posnetek o povezavah med komunizmom in islamskim sodobnim terorizmom.

V posnetku izvemo, da naj bi imeli Sovjeti in predvsem KGB prste vmes pri vzpostavljanju islamističnih skupin iz katerih so se posledično razvile teroristične organizacije. Tako naj bi Nekdanji Generalni sekretar Centralnega komiteja Komunistične partije Sovjetske zveze Leonid Brežnjev na enem izmed partijskih kongresov izjavil, da se bo borba za »svobodo« morda lahko odvijala pod zastavo Islama.

Z drugimi besedami, Sovjeti so bili prepričani, da s pomočjo islama lahko uspešno izvajajo komunistične revolucije na Bližnjem vzhodu. Ion Mihail Pacepa, nekdanji vodja KGBja na področju Romunije in Bolgarije naj bi razkril, da je bil zadolžen za pošiljanje na tisoče agentov, ki so bili obenem komunisti in muslimani, v muslimanske države. Njihova naloga je bila destabilizacija teh držav in infiltracija v državne institucije. Pacepa sicer trdi, da je le eden od mnogih, ki so imeli takšne naloge.

Tudi Ayman al-Zawahiri, ki je postal po smrti Osame bin Ladna vodja Al-Kaide naj bi bil rekrutiran iz strani Sovjetov. Celo uril naj bi se v Sovjetski zvezi. Nekdanji generalni sekretar Komunistične partije Sovjetske zveze Jurij Andropov, ki ga je nasledil Gorbačov, pa naj bi vzpostavil kampe za urjenje islamistov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine