12.5 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

Potrdili so kazen nasilnemu protestniku Gregorju Mitevu!

Piše: e-Maribor.si

26-letni Mariborčan Gregor Mitev je na sodišču priznal, da je na lanskih nasilnih protestih v Ljubljani med drugim izvedel štiri napade.

Na nasilnih protestih, ki so se v središču Ljubljane zgodili 5. novembra, je prišlo do spopada med nasilnimi protestniki in policisti. Poleg enega od glavnih akterjev Anisa Ličine je v spopadih sodeloval tudi Mariborčan Gregor Mitev, ki je v priporu od lanskega novembra.

26-letni Mariborčan Gregor Mitev je na sodišču priznal, da je na lanskih nasilnih protestih v Ljubljani med drugim izvedel štiri napade. Najhuje jo je skupil fotograf Borut Živulovič. Mitev ga je večkrat udaril, nezavestnega brcnil in ga huje poškodoval. Obsojen je bil na dve leti in osem mesecev zapora.

Okrožno sodišče v Ljubljani je sledilo predlogu tožilstva, ki je s 26-letnim Mitevom že maja podpisalo sporazum o priznanju krivde, danes poročajo mediji. Mitev je na sodišču dejanja obžaloval in se opravičil oškodovancem ter povedal, da je kazniva dejanja storil pod vplivom alkohola.

Mitev je tudi že priznal premoženjskopravna zahtevka za uničeno kamero Vladimirja Voduška v višini 2200 evrov in 530 evrov za poškodovano opremo drugega napadenega snemalca. Ker pa ni priznal višine premoženjskopravnih zahtevkov fotografa Boruta Živuloviča in napadenega policista, ju je sodnik napotil na pravdo. Živulovič od napadalca zaradi strahu, fizičnih in duševnih bolečin in trajne skaženosti spodnje ustnice skupaj zahteva 19.500 evrov odškodnine, policist, ki ga je Mitev brcnil v hrbet, pa 15.000 evrov odškodnine.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine