12.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

(VIDEO) Policija uporabila vodni top in solzivec: glavni podžigalec nasilja je bil samooklicani raper Zlatko, ki ga je policija že pridržala! Napaden avtomobil s tujo delegacijo!

Piše: P.T.

Kljub omejitvam gibanja so se protestniki, ki jih vodi razvpiti Zoran Stevanović, zbrali na Trgu republike. Želeli so kreniti po ulicah, a jim policija ni dovolila. Z vodnim topom in solzivcem jih je pregnala nazaj na Trg republike, od koder so spet skušali oditi – tokrat proti predsedniški palači in naprej proti Tržaški cesti.

Okoli 17. ure so odšli proti Prešernovem trgu. Policijski kordon je blokiral dostop na Slovensko cesto proti Bavarskemu dvoru. Nato so protestniki krenili proti Wolfovi, kjer je prišlo do napetosti.

Zato je policija sporočila: “Vse osebe, ki so udeležene v shodu, obveščamo, da je shod razpuščen zaradi zagotovitve varnosti vsem. Vse pozivamo naj mirno zapustijo območje centra Ljubljane  in upoštevajo navodila in ukaze policistov.”

Ker se za to niso zmenili, je policija že ukrepala. Pridržala je samooklicanega raperja Zlatka (Zlatan Ćordić), uporabila je vodni top in solzivec.

Kot poročajo, je bil Ćordić glavni pobudnik nasilja. On je bil tisti, ki je dal pobudo, da kršijo omejitve in začnejo s pohodom po ljubljanski ulicah. Ob tem so huligani vzklikali: “Lopovi.”

Zaradi ogrožanja javnega reda in povzročanja prometne nevarnosti vam je odvzeta prostost, prosimo da stopite z mano in upoštevate ukaz,” je policist raperju Zlatanu Čordiću – Zlatku pojasnil razloge za odvzem prostosti.

Napadli so celo avtomobil s tujo delegacijo z vrha Evropske unije na Brdu. Voznik je moral zapeljati vzratno. Potem je policija Ćordića pridržala, v policijski avtomobil pa je drhal začela metati jajca. Uporabljen je bil vodni top in solzivec. Video spodaj.

Policija je protestnike pregnala tudi s Kongresnega trga. Vidi se, da posamezniki želijo izzvati nasilje.

Spomnimo. Vlada je včeraj v luči napovedi novega množičnega protesta in pred vrhom EU-Zahodni Balkan na dopisni seji sprejela sklep, s katerim je naložila policiji, da zaradi velike verjetnosti hujših kršitev javnega reda z odredbo omeji ali prepove gibanje na območjih ali javnih mestih v Ljubljani, na Bledu in Predosljah v okolici Brda pri Kranju jutri in v sredo.

Zadnji protest, ki ga je organiziral nekdanji policist in kranjski mestni svetnik Zoran Stevanović, se je sprevrgel v nasilje, protestniki so celo zablokirali severno obvoznico.

foto: Polona Avanzo

foto: Polona Avanzo

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine