7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Pot prvega okuženega Slovenca iz Maroka v Slovenijo; kje se je gibal, s kom je bil v kontaktu, kdaj je poiskal zdravniško pomoč

Zdravstveno osebje (epidemologi) zbirajo podatke, kje se je gibal Slovenec, ki je bil uradno prvi okuženi s koronavirusom v Sloveniji.

Po zdaj dostopnih podatkih in kot je bilo sporočeno na popoldanski novimnarski konferenci, je bila njegova pot naslednja.

MAROKO
29.2. je letel letom AT 938 iz Maroka proti Italiji. Gre za let maroške letalske družbe Royal Air Maroc iz Casablance. Bil je v stiku 19 sopotniki na potovanju v Maroku, od tega s 16 Slovenci in tremi Hrvati. Moški se je sicer mudil na desetdnevnem motorističnem potovanju po Maroku.

ITALIJA
29. 2. je oboleleli okoli 16:30 priletel na letališče Marco Polo v Benetkah. Takrat naj bi že kazal bolezenske znake. Prioti Sloveniji se je odpravil s kombijem družbe GoOpti. V vozilu je bilo sedem oseb.

Rezultat iskanja slik za marco polo airport

Letališče Marco Polo. (Slika: Wikipedia)

SLOVENIJA
29.2. pride v Slovenijo. Najprej gre v ZD Viš (v stiku s sedmimi osebami), ob 20:00 obišče ljubljansko urgenco. Tam je ostal do 21.30, zdravniki so ga odpustili v domačo oskrbo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine