1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Posledice dolgoletnega kadrovanja levice v evropske institucije: Nasprotniki vlade načrtujejo protest tudi v Bruslju!

Piše: Anita Gužvič (Nova24tv)

Organizatorjem petkovih protivladnih protestov očitno ne zadostujejo protesti v Sloveniji, zdaj bodo namreč svoje sovražne agende širili še v Bruslju in širili napačno predstavo o Sloveniji. Vse le za to, ker levica ni na oblasti. Na Facebooku se v ta namen odpirajo nove skupine, ena izmed teh je Bruseljska skupina za podporo protestu, kjer pozivajo ljudi, naj protestirajo tudi tam. “Nekateri smo se že povezali s protestnicami in protestniki petkovih protestov in ta petek bi jih radi tudi iz Bruslja solidarnostno podprli. Ob 19ih bi prišli peš ali s kolesi pred Evropsko komisijo, kjer bomo razprostrli transparent: “Protect the rule of law in Slovenia” (“Zavarujte vladavino prava v Sloveniji”), navajajo v različnih skupinah na Facebooku. Če pa protestnike skrbi izpostavljenost, jim predlagajo, naj si s pokrivalom zakrijejo obraz. 

V načrtu je, da bi se jih “nabralo 10-15 in bi se pred Evropsko komisijo bolj ali manj slikali z večjim transparentom”. Zagotovo pa bo to glavna tema v slovenskih medijih, ki bo prikazala, kako tudi Slovenci protestirajo v Bruslju.

Niko Testišek, ki je ustvaril skupino za protest v Bruslju, je namreč goreč protestnik tudi v Sloveniji. Je tudi član skupin “Dovolj Janeza Janše“, “Izolski protesti”, “Štajerska v plamenih”, “Dovolj je”, v katerih širi nestrpnost in sovražnost. “Prejšnji mesec smo jim dobro zatresli  hlače, v petek nas bo pa še enkrat toliko in končno spokamo te gnoje,” je zapisal v eni izmed teh skupin.

Skrivajo identiteto?

Čeprav maske na prostem, če je le mogoče držati varno razdaljo, niso več obvezne, protestnikom svetujejo, da če jih skrbi na račun izpostavljanja, naj pridejo prekriti z masko ali pa s kakšnim večjim pokrivalom. Zakaj se določeni bojijo pokazati obraz? Mogoče pa bodo slovenski mediji celo tja poslali kakšno novinarsko ekipo, ki bo pokrivala “velik” protest, čeprav se določeni ne želijo izpostavljati javnosti. Pod komentarji se je oglasila tudi privilegirana sindikalistka Tea Jarc, ki je zapisala, da bo njihov “bruseljski angažma fuuuul dobrodošel in pomemben” in zagotovila, “da nekaj ljudi jutri zagotovo bo, vsaka oseba šteje. Dajmo okrepiti vse fronte! Tako v Sloveniji, kot v tujini!”

Njihov cilj je očitno predstavlja rušenje mednarodnega ugleda
Z enakimi objavami pa terorizirajo tudi druge skupine, tudi skupino “Slovenci v Belgiji”, ki je namenjena popolnoma drugim stvarem.  “Tudi v odnosu Slovenije do Evropske unije delovanje te vlade meče slabo luč na naš mednarodni ugled, kar je še posebej problematično tudi z vidika prihajajočega predsedovanja Svetu EU. Zadnje dogajanje okoli (ne)imenovanja tožilcev je najbolj jasen primer tega, gre za jasno kršenje nacionalnega in mednarodnega prava in postopkov Evropske unije,” so zapisali. Ne zavedajo pa se, da so oni tisti, ki mečejo slabo luč na mednarodni ugled Slovenije zaradi sebičnih razlogov. Predsedovanje Svetu EU bo Slovenija opravila z odliko, kot smo to storili že prvič, leta 2008, ko je bila ravno tako na oblasti Janševa vlada.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine