6.4 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Poslanska skupina SMC soglasna: ne bo podprla Erjavčeve kandidature za mandatarja, je sporočil Zdravko Počivalšek

Poslanska skupina SMC je soglasno odločila, da ne bo podprla morebitne kandidature predsednika DeSUS Karla Erjavca za mandatarja nove vlade, je po današnjem srečanju s poslanci v izjavi v DZ sporočil predsednik SMC Zdravko Počivalšek. Pripravili  bodoplatformo, v kateri bodo dogovorili strategijo nadaljnjega delovanja stranke.

 
Počivalšek  je še dejal, da ostajajo v SMC odprti za dogovor z vsemi, ki želijo pozitiven razvoj Slovenije. Na vprašanja Počivalšek ni odgovarjal. Tako tudi še ni znano, ali na glasovanju o konstruktivni nezaupnici, ki jo napovedujejo opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, poslanci SMC morda ne bi prevzeli glasovnic. 

Brez dela poslancev SMC in DeSUS opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, vključene v KUL, nimajo dovolj glasov za zamenjavo vlade.

Prvak NSi Matej Tonin je v četrtek pozno popoldne na Twitterju sporočil, da je po opravljenih pogovorih jasno, da ima trenutna vlada trdnih 47 glasov v DZ. Skupaj se bodo posvetili zajezitvi covida-19, gospodarskemu okrevanju in okrepitvi zdravstva.

Zadnje novice

Sorodne vsebine