3.7 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Poslanka Lidija Ivanuša izstopila iz SNS, zapustila tudi poslansko skupino, pridružila se je SDS

»Lidija Ivanuša, dobrodošla v stranki SDS in v naši poslanski skupini. Naša vrata so odprta za vse ljudi dobre volje, ki jim je mar za Slovenijo in imajo pokončno hrbtenico,« je pred nekaj trenutki na družbenem omrežju Twitter objavil predsednik SDS Janez Janša.

Včerajšnja izvolitev Angelike Mlinar za ministrico za kohezijo je bila očitno kaplja čez rob, saj prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti govori eno, dela pa drugo in trguje z glasovi. No, tokrat je prepričal samo Dušana Šiška, ki je bil na glasovanju prisoten, glasoval pa ni, medtem ko sta bila Jani Ivanuša in Lidija Ivanuša proti. Slednja se je odločila da izstopi iz stranke in poslanske skupine SNS.

Lidija Ivanuša je na zadnjih volitvah kandidirala v peti volilni enoti, v volilnem okraju Šentjur pri Celju. Dobila je 5,95 odstotka glasov volivcev. Rojena je 3. januarja 1979, prihaja iz Polzele. Po izobrazbi je frizerka, sicer pa samostojna podjetnica.

Lidija Ivanuša je članica državnozborskega odbora za zdravstvo, Preiskovalne komisije o ugotavljanju nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom ter Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi. Je tudi članica skupin prijateljstva z Japonsko, Islandijo in Bolgarijo.

Zmaga Jelinčiča Plemenitega so zaradi njegovih prelomljenih obljub volivcem poslanci redno zapuščali. Najbolj znan primer je bil leta 1992. Njegova SNS je bila kritik dotedanje leve vlade Janeza Drnovška, a ob volitvah mandatarja je Jelinčič od poslancev SNS zahteval, da Drnovška podprejo. Takrat je prišlo do izstopov Irene Oman, Saša Lapa, Marijana Poljšaka, Marjana Staniča, Štefana Matuša in Braneta Eržena iz poslanske skupine. Nekaj mesecev kasneje se jim je pridružil še Andrej Lenarčič, leto kasneje Ivan Verzolak in kot zadnji Jožef Kopše.

Razloge za odstop si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine