7.9 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Poslanec Simonovič zaradi poročanja o njegovi izobrazbi pričakuje opravičilo RTVS in novinarke Eugenije Carl

Piše: C.R.

Poslanec DeSUS Branko Simonovič od novinarke TVS Eugenije Carl in od RTVS pričakuje javno opravičilo zaradi poročanja o poslančevi izobrazbi, ki je bilo po njegovi oceni polno zlonamernih namigovanj, namenjenih diskreditaciji. Od ravnanj novinarke in RTVS je odvisno, ali “se bom poslužil pravne poti za zavarovanje svojega ugleda in dostojanstva”, poroča STA.

Poslanec DeSUS in podpredsednik DZ Simonovič je v sporočilu za medije navedel, da je za njim “nekaj napornih in neprijetnih dni”. Očitki, da nima formalne izobrazbe, ki jo navaja v vseh javno dostopnih virih, po njegovih navedbah niso prijetni, zlasti ne če se pojavijo v mediju, kot je RTV Slovenija. Kot je ponovil, je študij v Zagrebu zaključil 7. decembra 1978 na visoki šoli za zunanjo trgovino, pridobil je naziv ekonomist. Diploma ima datum 14. februar 1979 in je bila izdana v Zagrebu, je navedel.

Prispevek, ki je bil 18. marca objavljen v oddaji Dnevnik in na spletni strani RTV Slovenija (RTVS), je bil po njegovih navedbah “poln neresničnih namigovanj, brez vsake materialne podlage”. Prispevek je sprožil plaz enakih vprašanj drugih medijev, ki pa so mu dali priložnost, da dokumente poišče in pokaže tudi originalno diplomo.

Objava novinarke, ki je navajala, da ni diplomiral in da nima izobrazbe, s katero se predstavlja, še preden je dobil resno priložnost predložiti dokumente v zvezi s tem, je po njegovi oceni neprofesionalna, neetična in “že meji na kaznivo dejanje”. Kot je navedel, je posegla globoko v njegovo dostojanstvo, način poročanja pa je bil namenjen zgolj diskreditaciji mene osebno”.

Tudi po predložitvi diplome, ki bi morala odpraviti vse dvome, pa novinarka po njegovih navedbah še vedno nadaljuje z lažnim obsojanjem. “Dodaten dokument iz Ekonomske fakultete v Zagrebu, ki potrjuje, da je diploma verodostojna, razblinja vse dvome,” je navedel.

Kot je še navedel Simonovič, je na temo vprašanja skladnosti njegovega objekta s prostorsko zakonodajo v katastrski občini Semedela sprožil ustrezne pravne postopke za zaščito njegovih pravic in pravnega položaja. “Vsi postopki so še v teku in zahtevki so podprti z ustrezno dokumentacijo in strokovnimi mnenji ter odločitvami državnih organov,” je še navedel.

Vsako obtožbo v javnosti tudi v zvezi s tem tako dojema kot zlonamerno in namenjeno njegovi diskreditaciji. Pričakuje, da ga bodo obravnavali kot državljana, ki mu ustava zagotavlja vse pravice, še posebej tiste do pravičnega sojenja ter varstva človekove osebnosti in dostojanstva, je še poudaril.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine